Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Macháč se ve Vídni loučí ve čtvrtfinále, Siniaková bude hrát v Kuang-čou o finále

Semifinále turnaje ATP ve Vídni bude bez Tomáše Macháče. Český tenista totiž o kolo dříve podlehl nasazené sedmičce Britovi Jacku Draperovi 3:6, 6:3 a 1:6. Postup, konkrétně na podniku v Kuang-čou, naopak oslavuje Kateřina Siniaková. Rodačka z Hradce Králové zdolala 6:4, 7:5 Američanku Bernardu Peraovou a podruhé v sezoně postoupila do semifinále, v němž se utká se Srbkou Olgou Danilovičovou. Ve čtyřhře už je dokonce ve finále.

Tomáš Macháč na turnaji ATP ve Vídni
zdroj: REUTERS autor: Lisa Leutner

Čtyřiadvacetiletý Macháč nenavázal na předchozí semifinále ze Šanghaje a Tokia. S Draperem prohrál podruhé za sebou a neoplatil mu vyřazení z letošního osmifinále US Open. O dva roky mladší Brit ho přehrál v počtu "winnerů" 37:27, pomohlo mu také jedenáct es.

Sedmadvacátý hráč světa Macháč, který během střetnutí opět gestikuloval a komunikoval k trenérovi Danielu Vackovi v lóži, neměl vydařený úvod. Ztratil první servis a Draper utekl do vedení 3:0. Přestože si v sedmé hře vypracoval český tenista dva brejkboly, Brit oba odvrátil a sadu dopodával.

Ve druhém dějství už byl Macháč při servisu stoprocentní a zlepšil i bekhendové údery. Za stavu 2:2 smazal dva brejkboly a nato prolomil poprvé Draperův servis. Využil sedmou brejkbolovou příležitost a vynutil si rozhodující třetí set. Ten mu však nevyšel. Ztratil dvakrát servis a soupeř získal náskok 5:0. Duel pak uzavřel čistou hrou na servisu.

Večer ještě nastoupí devatenáctiletý Jakub Menšík, který vyzve turnajovou dvojku Australana Alexe de Minaura.

Siniaková potvrzuje roli nejvýše nasazené

Siniaková v Kuang-čou v singlu startuje jako nasazená jednička a zatím neztratila ani set. S Peraovou hrála posedmé a připsala si šesté vítězství. 

V semifinále nastoupí osmadvacetiletá Češka proti Olze Danilovičové ze Srbska, se kterou se utká poprvé. O titul si ve dvouhře zahrála naposledy před rokem v Nan-čchangu, kde ve finále porazila Marii Bouzkovou.

Po úspěchu v singlu následně v semifinále deblu s domácí Čang Šuaj vyřadily 6:3, 6:1 Annu Bondárovou z Maďarska a Kimberley Zimmermannovou z Belgie.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch):

Dvouhra – čtvrtfinále: Draper (7-Brit.) – Macháč (ČR) 6:3, 3:6, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Kuang-čou (tvrdý povrch):

Dvouhra – čtvrtfinále: Siniaková (1-ČR) – Peraová (USA) 6:4, 7:5.Danilovičová (Srb.) – Savangkevová (Thaj.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra – semifinále: Siniaková, Čang Šuaj (1-ČR/Čína) – Bondárová, Zimmermannová (Maď./Belg.) 6:3, 6:1.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články