Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Plavání 2024

Siniaková je v Kuang-čou již ve čtvrtfinále, Bouzková se loučí

Kateřina Siniaková postoupila v Kuang-čou do čtvrtfinále. Světová deblová jednička porazila v druhém kole 6:1, 6:4 Američanku Alycii Parksovou. Druhé kolo bylo naopak konečnou pro turnajovou dvojku Marii Bouzkvou, která podlehla 7:6, 4:6 a 6:7 Caroline Dolehideové.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Osmadvacetiletá Siniaková porazila o pět let mladší soupeřku za 78 minut a připsala si druhou výhru na jednom turnaji poprvé od srpna, kdy došla do semifinále v Clevelandu. Osmačtyřicátá hráčka žebříčku dvouhry odvrátila proti tenistce z druhé stovky Parksové

všech sedm brejkbolů, sama naopak využila čtyři z pěti možností. Zápas rodačka z Hradce Králové zakončila čistou hrou při podání soupeřky.

O semifinále se Siniaková v třetím největším čínském městě utká s další americkou soupeřkou Bernardou Peraovou.

Šestadvacetiletá Bouzková se s vrstevnicí Dolehideovou přetahovala 3:18 hodiny. Česká tenistka, jež byla coby 47. hráčka světa papírovou favoritkou, se v rozhodujícím setu několikrát ocitla ve výhodné situaci.

Nad 101. tenistkou žebříčku vedla 4:1, pak ale byla ráda, že i díky třem odvráceným mečbolům vybojovala alespoň tie-break. Ve zkrácené hře vedla Bouzková 4:2, následující čtyři výměny však ztratila a čelila dalším dvěma mečbolům. I ty ještě odvrátila, ale při celkově šestém mečbolu za stavu 7:6 Dolehideová zápas umístěným forhendem do rohu kurtu ukončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články