Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Karolína Plíšková a Siniaková úspěšně vstoupily do turnaje v Pekingu

Pomalejší rozjezd, ale radost na závěr. Karolína Plíšková i Kateřina Siniaková zvládly vstup do turnaje v Pekingu. Sedmá nasazená Plíšková v prvním kole porazila Australanku Samanthu Stosurovou za hodinu a půl dvakrát 6:4 a drží naději na postup na Turnaj mistryň. Siniaková po úspěšně zvládnuté kvalifikaci přehrála Belgičanku Alison Van Uytvanckovou 7:5 a 6:4. Nedařilo se naopak Barboře Strýcové, která prohrála s Chorvatkou Petrou Martičovou 2:6 a 3:6 a nezopakuje loňskou účast ve čtvrtfinále.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Danielle Parhizkaran

Plíšková měla v utkání se Stosurovou pomalý rozjezd. Prohrávala 0:3 a odvracela dva brejkboly. Od stavu 1:4 ale získala devět her v řadě. Za stavu 5:2 ještě zápas nedopodávala, o dvě hry později už čistou hrou uspěla. V dalším utkání se střetne s Aliaksandrou Sasnovičovou z Běloruska.

V boji o cestu do Singapuru se Plíšková po postupu do 2. kola drží v pořadí sezony o deset bodů na posledním osmém postupovém místě před Nizozemkou Kiki Bertensovou. Ve hře jsou ale teoreticky například i Belgičanka Elise Mertensová či vítězka z Wu-chanu Běloruska Aryna Sabalenková.

Siniaková stihla po čtvrtfinále ve Wu-chanu vyhrát v Pekingu dva zápasy v kvalifikaci. V hlavní soutěži s Van Uytvanckovou v obou setech dotahovala náskok soupeřky, ale pokaždé zvládla vývoj otočit. Její příští soupeřkou bude Srbka Aleksandra Kruničová, s kterou hraje v Pekingu čtyřhru.

Strýcová prohrála s Martičovou letos také v Indian Wells a celkově potřetí v řadě. V Pekingu ztratila čtyřikrát servis a při třetím mečbolu trefila z returnu síť.

Kvitová si v žebříčku polepšila na čtvrté místo

Karolína Plíšková zůstala v žebříčku sedmá, nadále vede Rumunka Simona Halepová. Petra Kvitová se sice v Pekingu rozloučila s dalšími koly hned v sobotu, přesto si polepšila o jedno místo a je čtvrtá. Stejné pořadí jí patří v hodnocení sezony pro Turnaj mistryň.

Nejlepším českým tenistou v žebříčku ATP je třiasedmdesátý Tomáš Berdych, jenž od června nehraje. V první stovce figuruje z Čechů už jen Jiří Veselý, v čele je Španěl Rafael Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články