Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Další porážka ve finále. Strýcová s Hlaváčkovou na titul ve Wu-chanu nedosáhly

Na druhý společný triumf stále čekají. Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová nezvládly další finálový duel a na titul ve čtyřhře na turnaji ve Wu-chanu nedosáhly. V posledním utkání na turnaji prohrály s belgicko-nizozemskou dvojicí Elise Mertensovou a Demi Schuursovou dvakrát 3:6. Češky se díky finálové účasti alespoň kvalifikovaly na Turnaj mistryň.

Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou
zdroj: Reuters autor: TORU HANAI

Hlaváčková se Strýcovu v prvním setu rychle prohrávaly 0:3 a ztrátu už smazat nedokázaly. Ve druhé sadě druhý nasazený pár za stavu 2:3 jako první ztratil podání a pustil soupeřky do rozhodujícího vedení. Česká dvojice tak prohrála třetí ze čtyř společných finálových zápasů.

Ve finále čtyřhry naposledy nestačily na japonskou dvojici Miju Katoová, Makoto Ninomijaová v Tokiu. Nejvýše nasazené Češky tehdy prohrály za hodinu a dvacet minut dvakrát 4:6. Na druhý společný titul tak stále čekají.

Ve finále dvouhry si Aryna Sabalenková poradila dvakrát 6:3 s Anett Kontaveitovou z Estonska, která ve čtvrtfinále vyřadila českou reprezentantku Kateřinu Siniakovou. Dvacetiletá běloruská tenistka si po triumfu na srpnovém turnaji v New Havenu připsala druhý titul v kariéře.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně:

Čtyřhra - finále: Mertensová, Schuursová (6-Belg./Niz.) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) 6:3, 6:3.

Dvouhra - finále: Sabalenková (Běl.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články