Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Enfant terrible Tomic udolal Fogniniho a po třech letech se dočkal titulu

Kontroverzní australský tenista Bernard Tomic dokráčel na turnaji v čínském Čcheng-tu z kvalifikace až k titulu. Ve finále porazil 6:1, 3:6 a 7:6 nejvýše nasazeného Itala Fabia Fogniniho a na okruhu ATP triumfoval po tříleté pauze. V Šen-čenu uspěl poprvé v kariéře Japonec Jošihito Nišioka.

Bernard Tomic se raduje z vítězství na turnaji v Čcheng-tu
zdroj: AP autor: Uncredited

Bývalý sedmnáctý hráč světa Tomic, jenž se po řadě eskapád propadl až na 243. místo žebříčku a momentálně mu patří 123. příčka, vyhrál první sadu jednoznačně 6:1. Fognini ale ve druhém dějství srovnal krok a v tie-breaku třetího setu si vypracoval čtyři mečboly, které však Tomic odvrátil a sám svůj první proměnil.

Pětadvacetiletý Tomic si připsal čtvrtý titul v kariéře a první od triumfu v červenci 2015 v Bogotě. Třináctý hráč světa Fognini naopak po třech vítězstvích prohrál první finále v sezoně.

Tenisový turnaj mužů v Čcheng-tu v Číně (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále:
Tomic (Austr.) - Fognini (1-It.) 6:1, 3:6, 7:6 (9:7).

Čtyřhra - finále:
Dodig, Pavič (1-Chorv.) - Krajicek, Nedunčežijan (USA/Indie) 6:2, 6:4.

V Šen-čenu získal první titul v kariéře Jošihito Nišioka. Ve finále porazil 7:5, 2:6 a 6:4 Pierra-Huguese Herberta z Francie.

Do premiérového finále na prestižním okruhu ATP navíc třiadvacetiletý Japonec došel až z kvalifikace. Nišioka se po vyhrané první sadě ujal vedení 2:0 i ve druhé, ale Herbert dokázal skóre otočit a vyrovnat. V rozhodujícím třetím dějství však Francouz jako první ztratil podání a Nišioka, který je v žebříčku o sto míst níže, pátým mečbolem rozhodl.

Tenisový turnaj mužů v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále:
Nišioka (Jap.) - Herbert (Fr.) 7:5, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - finále:
McLachlan, Salisbury (1-Jap./Brit.) - Linstedt, Ram (4-Švéd./USA) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články