Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

ITF na rozdíl od WTA turnaje v Číně rušit nebude

Mezinárodní tenisová federace (ITF) nemá v úmyslu kvůli aféře kolem bývalé deblové jedničky Pcheng Šuaj rušit turnaje nižších kategorií v Číně. Šéf organizace David Haggerty to prohlásil s tím, že nechtějí trestat miliardu lidí.

Pcheng Šuaj
zdroj: Reuters autor: Adnan Abidi

Obavy o Pcheng Šuaj panují od 2. listopadu, kdy obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení. Pětatřicetiletá tenistka se poté vytratila z veřejného života a až po tlaku zahraničních médií a organizací se objevila ve videích stranických médií.

S dvojnásobnou grandslamovou vítězkou v deblu poté dvakrát mluvil předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach, kterého Pcheng Šuaj ve videohovoru ujistila, že je v pořádku. WTA i přesto pozastavila konání turnajů plánovaných do Číny a Hongkongu.

ITF, která pořádá Davis Cup, pohár Billie Jean Kingové a turnaje nižší kategorie, nic podobného v úmyslu nemá. "Nechceme potrestat miliardu lidí, takže prozatím naše turnaje v zemi rušit nebudeme," řekl v rozhovoru pro BBC Haggerty.

Hlavním důvodem je rozvoj tenisu na nejnižších úrovních. "Stejně tak nám ale záleží i na právech žen. Proto budeme pracovat v zákulisí, abychom celý případ mohli přímo ovlivnit. Obvinění se musí vyšetřit," přidal Haggerty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články