Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvalitní čas v silném protivětru, Hornová vyhrála na ODM šedesátku. Bikeři okusili mistrovskou trať

Každý den Olympiády dětí a mládeže přináší větší či menší příběhy. Na programu čtvrtého dne byly mimo jiné soutěže v atletice, fotbale, badmintonu nebo vodním slalomu. Po předposledním dni vede bodové pořadí reprezentace Hlavního města Prahy. Alespoň jednu zlatou medaili už mají všechny kraje. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Atletické soutěže na Sokolském ostrově
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Běh na 60 metrů na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích vyhrála starší žákyně Emílie Hornová z Libereckého kraje v nejlepším sezonním čase své kategorie. Trať prolétla v silném protivětru za 7,54 sekundy.

"První jsem se bála toho větru, ale tak nakonec to vyšlo skvěle, takže jsem fakt ráda," uvedla šťastná Hornová.

Ve výšce starších žáků předvedl nejlepší výkon dvojnásobný halový mistr republiky Lukáš Drobilič, který jako jediný zdolal 192 centimetrů. Jihomoravan se pak pokoušel i o nový osobní rekord v hodnotě rovné dva metry, ale neuspěl.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šedesátku na ODM vyhrála Hornová za 7,54 s

V areálu Komora se na únorovém světovém šampionátu v cyklokrosu rozloučil s kariérou Zdeněk Štybar a duhový dres mistra světa tu vyhrál Nizozemec Mathieu Van Der Poel, teď si tu na horských kolech zazávodili účastníci olympijských her dětí a mládeže. Z vítězství se radoval Ondřej Bukovský z Moravskoslezského kraje.

Stříbro na únorovém šampionátu v cyklokrosu vybojovala v Táboře Kristýna Zemanová a nyní přišla povzbuzovat mladé závodníky.

"Myslím, že to pro ně musí být úplně nejvíc v těch jejich kariérách, že můžou závodit na trati, která je takhle prověřená těmi nejlepšími závodníky. A myslím si, že už jenom to, že se sem dostali, je pro ně obrovský krok," uvedla úspěšná česká reprezentantka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články