Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Konečný se hecoval přes Skype se soupeřem

Brno - Boxer Lukáš Konečný si tři týdny před soubojem o titul profesionálního mistra světa organizace WBO popovídal v rámci tiskové konference po komunikační aplikaci Skype se svým soupeřem Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Duel proběhne v brněnské Kajot areně v pátek 30. září. Konečný se netají cílem získat titul šampiona, ovšem stejnou metu má před sebou i Ukrajinec. "Tvrdě trénuji a jsem připraven zvítězit," napsal Konečnému s úsměvem a vztyčeným palcem. Vrátil se také k prvnímu vzájemnému zápasu o titul v dubnu 2008 v Drážďanech, v němž Dzinziruk těsně zvítězil. "Byl to těžký zápas. Ale tentokrát budu připraven lépe a nebudu už dělat chyby," varoval.

Lukáš Konečný
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Konečný bere výzvu svého soupeře s nadhledem. "Nebyl problém mu zavolat. I když to před takovými zápasy není obvyklé. Chtěl jsem ale pro média udělat i nějaké fotografie. Nemáme vůči sobě zášť, sedli jsme si do noty," tvrdil Konečný. Vzápětí ale zdůraznil velkou motivaci získat v domácím prostředí titul šampiona a odčinit předchozí prohru. Tu stále považuje za nespravedlivou a myslí si, že jej poškodili rozhodčí.

"Mám velkou motivaci do tréninku. Chci získat titul. Myslím si, že jsem na tom po boxerské i fyzické stránce lépe než před třemi lety. Takže bych měl podat lepší výkon," řekl novinářům Konečný, který řadí až na druhé místo odvetu za nezaslouženou prohru.

Vnímá, že je kousek od historického kroku stát se prvním českým mistrem světa v profesionálním boxu. Při cestě k úspěchu počítá i s podporou fanoušků v brněnské hale, která bude mít kapacitu 9 000 míst. Český boxer přiznal, že má mírné obavy z bouřlivé atmosféry. "Může se stát, že přepálím tempo. Pokud by začátek můj soupeř ustál, tak bych mohl mít problémy s fyzičkou v závěru. Ale doufám, že se to nestane," uvažoval Konečný.

Už jednou jej trenér brzdil při utkání s Chorvatem Antem Biličem v roce 2006 v Praze. "Pokud se dostanu do ráže, tak je možné, že Sergeje přejedu před limitem. Publikum mi může hodně pomoci," uvedl Konečný. Reálnější ale podle něj je, že se zápas uskuteční na dvanáct vypsaných kol.

Navzdory velkému psychickému tlaku Konečný rád boxuje v domácím prostředí. A nevadí mu ani spousta telefonátů od známých i případné žádosti o vstupenky. Je toho na něj sice hodně, ale tyto starosti jej přivádí na jiné myšlenky a bere je jako příjemné rozptýlení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články