Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Konečný je ve formě a na Dzinziruka si věří

Praha - Český profesionální boxer Lukáš Konečný je od neděle v plné přípravě na svůj životní zápas o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váhové kategorii, v němž se stejně jako před třemi lety postaví proti Ukrajinci Sergeji Dzinzirukovi. Konečného těší, že se 30. září v nejvýznamnějším boxerském klání na českém území v historii představí v rodném Brně. Věří, že Dzinzirukovi oplatí porážku, a spoléhá také na atmosféru v hale Rondo. Vstupenky na utkání budou v prodeji v síti Ticketportal od středy, nejlevnější mají stát 390 korun. Organizátoři očekávají, že by do brněnského Ronda mohlo dorazit až devět tisícovek fanoušků. Souboj o titul mistra světa má být součástí boxerského galavečera.

"Obrovsky se těším. Hala bude narvaná, lidi mě vyhecují. Nevěřím, že bych mohl prohrát jako minule v Drážďanech, kde to bylo nezasloužené," připomněl Konečný na tiskové konferenci v Praze utkání z roku 2008, v němž s Dzinzirukem prohrál na body. O to větší touhu po odplatě nyní má. "Bude to odveta. Zápas to bude asi hodně sledovaný, lidi třeba bude zajímat, jestli jsem tehdy v Drážďanech nekecal. Ale pro úspěch udělám všechno," prohlásil Konečný.

Konečný si hodně přál, aby se utkání s ukrajinským šampionem konalo na české půdě. Obětoval i možnost, aby se duel uskutečnil ve Spojených státech nebo v Německu, byť by to pro něj v zahraničí bylo finančně výhodnější. "Na penězích budu určitě hodně bitý. Půjdu o statisíce dolů, možná vydělám méně než za evropský titul a třeba doma budu úplně na nule. Ale ta možnost, že takový profibox bude v České republice, vidina, že se mi povede vyhrát a získám první světový titul, je jedinečná. Pomůže to i rozvoji boxu u nás doma," prohlásil Konečný, který se pyšní bilancí 47 výher z 50 zápasů.

Do plné přípravy na utkání s Ukrajincem naskočil v neděli, ale už nedávné testy v Německu, kde sídlí jeho domovská stáj, mu naznačily, že fyzicky je necelé dva měsíce před utkáním připravený dobře. "Vyšlo to velmi pozitivně, i doktor byl překvapený. Mě to také nabudilo, protože jsem nemyslel, že na tom budu tak dobře. Když se to vědecky podloží, je to ještě lepší," pochvaloval si s úsměvem Konečný, který nyní už vstoupil do režimu dvoufázových tréninků. V dalších dvou měsících dostane zabrat. Nejenže bude dřít v přípravě, ještě musí shodit do své soutěžní váhy, která by se měla pohybovat do 68,95 kilogramu. Nyní má Konečný asi o devět kilogramů víc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články