Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bojovník Procházka se v UFC chystá na Teixeiru: Jdu získat titul, nic víc

Za sebou má třítýdenní kemp v USA a před sebou titulový zápas v UFC. Elitní zápasník MMA Jiří Procházka se chystá na 11. června, kdy se v Singapuru střetne s Gloverem Teixeirou z Brazílie o pás šampiona světové organizace UFC v polotěžké váhové kategorii. Jeden ze dvou Čechů se smlouvou v UFC už se bude připravovat na zápas v Brně.

"Jak se zápas blíží, tak cítím, že vše graduje. Nutí mě to makat víc a víc. Je to velký zápas, ale já ke všem zápasům přistupuju jako k titulovým. Není v tom pro mě extra rozdíl, ale je to velká událost a ani si pořádně neuvědomuju, jak velký zápas přede mnou je. A ani nechci, protože zápasy nerad rozděluji. Do každého jdu na sto procent a teď to nebude jinak," řekl Procházka na tiskové konferenci v Praze, kde představil vznik nadace BJP Foundation.

Devětadvacetiletý bojovník se už řadu let zapojuje do různých charitativních projektů. Nově by vše měla zastřešovat jeho nadace. "Připravovali jsme ji dlouhou dobu. Měl jsem potřebu dávat něco nazpět za to, co se mi v kariéře daří. Je to přirozené vyústění všeho, dává mi to smysl," řekl Procházka.

Je nám líto, video expirovalo.
Procházka o titulu v UFC zatím nechce přemýšlet

Nyní se ale naplno soustředí na duel s Teixeirou. "Je to ostřílený matador. V UFC už je deset let, měl vzestupy, pády a teď v posledních dvou letech vysekal mladé talenty, kteří směřovali k boji o titul, a navíc sekl i šampiona Blachowicze, proti němuž neměl mít žádnou šanci. V zápase ho ale absolutně přejel. Pro mě je to výzva," uvedl Procházka, jehož v UFC čeká třetí duel. Oba předešlé vyhrál před limitem.

Na Teixeiru se rodák z Hostěradic na Znojemsku připravoval i na kempu v USA, kde s ním byli i trenéři Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák. "Splnilo to přesně roli, kterou mělo. I s tím, jak se odsunul zápas, tak to bylo zaměřeno víc na techniku. Teď jsme se vrátili a do konce měsíce trošičku zvolníme, aby to poté mohlo vygradovat. Není možné jít z dlouhodobého hlediska pořád nahoru, někde si musíte povolit a nadechnout se, abychom mohli znovu pokračovat nahoru," vysvětlil Procházka, který trénoval v Phoenixu.

Vedle toho, že si Procházka na Teixeiru chystá speciální "blesky", věnuje se v přípravě hodně i wrestlingu. "Nejen obraně, ale i útoku. Chci být připravený na vše. Ze své vize, plně dominovat ve všech zápasech, neustoupím. Nechci o tom mluvit, ale ukázat to. Těšte se na zápas. Jdu získat titul, nic víc," řekl Procházka odhodlaně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články