Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Procházka po triumfu v UFC poskočil na druhé místo žebříčku

Skok žebříčkem si připsal nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka. Po víkendovém vítězství nad Dominickem Reyesem z USA se posunul již na druhé místo polotěžké váhové kategorie organizace UFC. Před osmadvacetiletým zápasníkem jsou pouze držitel pásu Polák Jan Blachowicz a jeho vyzyvatel Glover Teixeira z Brazílie. V UFC totiž nejsou šampioni váhových kategorií oficiálně jedničkami.

Jiří Procházka
zdroj: ČTK

Procházka se zatím v UFC představil jen dvakrát a po impozantních výhrách je blízko titulovému zápasu. Člen brněnského klubu Jetsaam Gym se po výhře nad Reyesem posunul o tři pozice. Prezident UFC Dana White údajně již před jejich zápasem rozhodl, že vítěz se utká s lepším z dvojice Blachowicz - Teixeira, kteří budou o titul bojovat v září.

"Když jsem si po zápase sedl za mikrofon a rovnou se mě ptali, že půjdu o titul, tak jsem si říkal: Sakra, fakt? Přišlo mi to rychlé. Když jsem si ale pak představil Blachowicze nebo někoho z nich jako titulového vyzyvatele a když jsem teď pocítil Dominicka před sebou, všechny jeho techniky, tak musím říct, že na titulový zápas bych se dokázal připravit," řekl Procházka na pondělní tiskové konferenci po návratu do Prahy.

Zároveň podotkl, že musí počkat na novou podobu žebříčku, kterou UFC zveřejnilo dnes. Nebylo totiž jisté, zda vedle Reyese předstihne i Aleksandra Rakice z Rakouska, který se o titulový zápas na sociálních sítích hlásí. Rakic je aktuálně trojkou kategorie, Reyes klesl na pátou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články