Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Smolné nájezdy. Češky podlehly Japonkám a ve čtvrtfinále půjdou na Američanky

Až samostatné nájezdy určily pořadí na čele ve skupině B na hokejovém turnaji žen. Tabulku nakonec ovládly Japonky, kterým stačila proti Češkám výhra za dva body v poměru 3:2. Znamená to, že svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny narazí ve čtvrtfinále na tým Spojených států amerických ze skupiny A.

Češky znovu nedokázaly přetavit střeleckou převahu, a přestože Natálie Mlýnková šťastně srovnala na 2:2 ve 46. minutě, další branku reprezentantky přidat nedokázaly. V prodloužení mohla rozhodnout Sára Čajanová v posledních sekundách, ale japonská brankářka Nana Fujimotová dovedla duel do nájezdů.

V nich se prosadila jen Hanae Kuboová, jejíž pokus se přes betony Kláry Peslarové jen tak tak došoural za brankovou čáru. Jako poslední selhala Alena Mills, a tak Češky skončily ve skupině druhé. Japonky se mohou těšit na soupeřky z Finska.

"Měly jsme rozhodnout v základním čase nebo v prodloužení. A já měla (při nájezdu) vystřelit pod vyrážečku než nad vyrážečku. Na druhou stranu náš týmový výkon byl lepší než včera. Aspoň to se nám povedlo. Škoda nevyužitých šancí, včerejšího škobrtnutí (s Dánskem), ale teď už se nemůžeme dívat nazpátek. Nezbývá než překvapit Ameriku, to by měl být náš cíl než polemizovat co by kdyby. A taky si trochu odpočinout," uvedla kapitánka Mills.

Dál trvá kromě střeleckého trápení (tentokrát vyslaly Češky 38 střel) také nepohoda v přesilových hrách. Reprezentantky v utkání nevyužily ani jednu ze tří příležitostí a na turnaji celkem promarnily už 17 početních výhod bez jediného úspěchu.

Naopak Japonky v utkání potrestaly dva české fauly. Kromě Mlýnkové, která v zápase schytala ránu do hlavy, z níž se ale oklepala, se prosadila už jen Denisa Křížová. Asijské zástupkyně tak ovládly skupinu s devíti body, Češky získaly sedm bodů.

"Je to pořád stejné. Trápíme se a hrajeme složitě. Koncovka neuvěřitelně vázne. Už to ani není smůla. Jako bychom ty góly ani nechtěli dávat. V zápasech jasně dominujeme, ale stojí nás strašné úsilí, abychom vyhráli. Máme veliký problém udržet v zápase takzvané momentum. Jedna lajna má výborné střídání, ale ostatní nenavážou. Je to pořád nahoru a dolů," dodal Pacina.

Hokej - ženy:

ČR - Japonsko 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Křížová (Vanišová), 46. Mlýnková - 4. H. Tokoová (Aoi Šigaová, A. Tokoová), 41. H. Tokoová (Kuboová, A. Tokoová), rozhodující sam. nájezd Kuboová. Rozhodčí: Ambrosimovová, Jermaková (obě Rus.) - Linneková (Něm.), Sainiová (Fin.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 638.

Sestava ČR: Peslarová - Horálková, Tejralová, Kolowratová, Čajanová, Lásková, Pejšová, Radová - Přibylová, Mills, Hymlárová - Neubauerová, Mrázová, Mlýnková - Vanišová, Pejzlová, Křížová - Lédlová, Serdar, Bukolská - Pátková. Trenér: Tomáš Pacina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články