Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Je to pro nás obrovský krok zpět, smutnila Mills po porážce s Dánskem

V utkání byly favoritkami, ale psychologickou výhodu a pohodu z dosavadního vývoje olympijského turnaje nezužitkovaly. České hokejistky podlehly Dánkám 2:3 a po dvou výhrách musely přijmout první porážku. Kapitánka Alena Mills ale přes zaváhání věří, že reprezentantky zvládnou poslední krok proti Japonsku a zajistí si čtvrtfinále z nejvýhodnější pozice. Účast v play-off už mají jistou po vítězství Švédska nad Čínou 2:1.

"Zavinily jsme si to samy. Od začátku jsme nehrály týmově a snažily se hrát moc individuálně a to se nám vymstilo. Ke konci už to bylo lepší, ale nemůžeme čekat, že to v posledních deseti minutách dotáhneme a vyhrajeme. Hraje se šedesát minut," řekla Mills.

Nespokojená byla zejména s první třetinou, po které byl stav nerozhodný 1:1. "Daly jsme jim hromadu prostoru, nedržely jsme se našich principů a nehrály jsme pospolu celá pětka. Asi nám chybí klid a trpělivost v koncovce. Odvaha se do té střely pořádně opřít. Probíraly jsme to s holkama a byla to jedna z věcí, co jsme chtěly protrhnout. Nepodařilo se," uvedla jedenatřicetiletá útočnice. Tým neprobral ani apel trenérů o přestávkách. "Nijak jsme na to nezareagovaly. Jedním uchem dovnitř, druhým ven. Moc dlouho nám trvalo, než jsme se vzpamatovaly," řekla.

Kouč Tomáš Pacina byl ještě kritičtější. "Na zápase se mi nelíbilo vůbec nic. Byl jsem velice zklamaný naším výkonem. Začali jsme hrát individuálně a roztahaně po celém ledě. Nedrželi jsme se naší hry a naší identity. Přístup k utkání nebyl takový, na jakém jsme se dohodli. Zdůrazňovali jsme hráčkám, že nesmí soupeřky podcenit. Že tady nejsou nadarmo. Že už jsme s nimi jednou prohráli. Že budou fantasticky připravené a že budou fantasticky bránit, takže nemůžeme hrát na dlouhé přihrávky. A pak se nedaří, jedna věc se nabaluje na druhou a pak už je pozdě. Nikdo neví, kam má jet. Všechno jsme tlačily silově, vůlí," hodnotil český trenér.

Pacina pak připustil, že český tým je stále nevyzrálý. "Pořád ještě úplně dobře nevíme, jak se jde vyrovnaně od vítězství k vítězství. Nesmíme si myslet, že nám někdo něco daruje. A že můžeme vyhrát, když se holky zkusí prosadit samostatně. Jsme dobrý tým pouze v tom případě, že držíme pohromadě, kombinujeme, podporujeme se. Jakmile stojíme a jsme roztahaní po celém hřišti, neporazíme nikoho, ani někoho ze skupiny B," řekl Pacina.

Hlavním cílem českých hokejistek přitom bylo napodobit předešlé výkony. "Bavily jsme se o tom, že chceme poslední dvě utkání navázat na to dobré a ještě přidat. A my jsme naopak ubraly. A to mrzí víc než výsledek. Tohle je pro nás obrovský krok zpět," připustila Mills.

Uvědomuje si ale, že reprezentace stále může na turnaji uspět. V úterý proti Japonsku ale potřebují k posunu na první místo vyhrát. "Z dneška se musíme poučit a hrát naši hru. Japonky jsou kvalitní soupeř, mají rychlé přechody, naše nerozhodnost a nedůslednost by nás mohla stát hodně," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články