Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češky roli favoritek nezvládly. Dánky trestaly chyby a rozhodly v přesilovce

Nepovedené utkání a navrch komplikace ve skupině jako nepříjemný přídavek. České reprezentantky podlehly ve třetím duelu hokejového olympijského turnaje Dánsku 2:3, přestože dvakrát vedly. Soupeřky přečkaly střeleckou převahu svěřenkyň trenéra Tomáše Paciny a na začátku závěrečné části hry udeřily v početní výhodě.

Měl to být duel, po kterém se mohly české hokejistky posunout do čela skupiny B. Jenže když upravila v přesilové hře Silke Gludová na 3:2 na začátku třetí třetiny pro Dánky, nenašly už reprezentantky odpověď. Postup do čtvrtfinále jim zajistila až porážka Číny se Švédskem.

Místo náskoku v tabulce před Japonkami se situace značně zamotala. Češky ztrácí na asijského zástupce na čele bod, a tak jsou před vzájemným duelem na závěr základní skupiny v nevýhodě.

"Zavinily jsme si to samy. Od začátku jsme nehrály týmově a snažily se hrát moc individuálně. A to se nám vymstilo. Ke konci už to bylo lepší, ale nemůžeme čekat, že to v posledních deseti minutách dotáhneme a vyhrajeme. Hraje se šedesát minut. Hlavně první třetinu jsme jim daly hromadu prostoru, nedržely jsme se našich principů a nehrály jsme pospolu celá pětka. Asi nám chybí klid a trpělivost v koncovce. Odvaha se do té střely pořádně opřít. Probíraly jsme to s holkama a byla to jedna z věcí, co jsme chtěly protrhnout. Nepodařilo se," hodnotila kapitánka týmu Alena Mills.

Přitom se zápas proti Dánsku vyvíjel, i když přes překážky, vcelku dobře. Češky šly dvakrát do gólové výhody, když se trefily Aneta Tejralová a po pěkné kombinaci v útočném pásmu také Kateřina Mrázová. Jenže Dánky nejprve srovnaly krok díky kapitánce Josefine Jakobsenové a chybu Anety Lédlové před vlastní brankou potrestala Michelle Weisová.

Viktorii Švejdovou nahradila po třetím inkasovaném gólu Klára Peslarová, ale kýžený efekt, probudit české střelkyně, se nedostavil. Slibné příležitosti Venduly Přibylové a Dominiky Láskové zůstaly nevyužité, a závěrečný nápor pak probíhal v křeči bez další vyložené šance. Češkám tak nestačila ani další střelecká převaha na turnaji v poměru 32:17 a dál čekají také na vstřelenou branku v přesilové hře.

"Myslím, že jsme podcenily situaci. Těžko říct, jestli jsme měly jen špatný den, nebo se dostavila únava či něco jiného. Strašně nás to mrzí. Někdy až moc chceme a pak situace překombinováváme. Myslím, že nám i částečně chybí štěstí. Je tam hodně faktorů a teď fakt nedokážu říct, čím to bylo. Budeme doufat, že to v úterý proti Japonkám dáme. Tým na to máme, všechny holky jsou šikovné a skvělé hráčky. Srovnáme se, tuhle prohru necháme za sebou. Tohle byl den blbec," dodala Švejdová.

Hokej - ženy:

ČR - Dánsko 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Tejralová (Křížová), 24. Mrázová (Radová, Vanišová) - 10. Jakobsenová, 25. Weisová, 41. Gludová (Jakobsenová). Rozhodčí: Furbergová (Švéd.), Senuková - Clarkeová (obě Kan.), Strongová (USA). Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 637.

Sestava ČR: Švejdová (41. Peslarová) - Lásková, Pejšová, Kolowratová, Čajanová, Horálková, Tejralová, Radová - Vanišová, Mrázová, Mlýnková - Neubauerová, Pejzlová, Křížová - Přibylová, Mills, Hymlárová - Lédlová, Serdar, Bukolská - Pátková. Trenér: Tomáš Pacina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články