Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Paulovi v posledním utkání vstali z mrtvých a porazili Čínu

Manželé Paulovi končí olympijskou účast v curlingu smíšených dvojic vítězným utkáním s Čínou. V utkání, v němž po pátém z osmi endů prohrávali 1:6, dokázali v šestém endu získat čtyři body a vyhráli i další dva endy a nakonec dokázali utkání získat 8:6. Turnaj tak končí se čtyřmi výhrami a pěti porážkami na šestém místě.  

Čeští amatéři, kteří pracují jako bankéři, měli za cíl skončit při premiéře pod pěti kruhy na pátém až sedmém místě. O šanci na boje o medaile proti řadě profesionálních párů přišli v sobotu porážkou s Kanadou po dodatečném endu. Dnes po velkém obratu proti čínské dvojici Fan Su-jüan, Ling Č' prožili vítězné loučení.

"První třetina dobrá, prostřední nic moc, koncovka taky dobrá. Mám z toho dobrý pocit, uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě. Splnili jsme cíl, takže za nás je to spokojenost," řekl Paul Radiožurnálu.

Do semifinále se probojovaly s dosud neporaženou dvojicí z Itálie také Norsko, Británie a Švédsko. Olympijské zlato z Pchjongčchangu neobhájí Kanada. John Morris s novou partnerkou Rachel Homanovou dnešní rozhodující souboj s Itálií prohráli 7:8 po extra endu a skončili až pátí za švédskými soupeři.

Hlavní favorité na zlato Stefania Constantiniová a Amos Mosaner se dnes v semifinále utkají se Švédskem a Norsko s Británií. Turnaj vyvrcholí v úterý.

Curling:

Smíšené dvojice - základní skupina:

Česko - Čína 8:6, Itálie - Kanada 8:7 po dodatečném endu, Norsko - Švýcarsko 6:5, Velká Británie - USA 8:4.

Konečné pořadí skupiny po 9 zápasech: 1. Itálie 9 výher, 2. Norsko 6, 3. Británie 6, 4. Švédsko 5, 5. Kanada 5, 6. Česko 4, 7. Švýcarsko 3, 8. USA 3, 9. Čína 2, 10. Austrálie 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články