Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Určitě nejnáročnější turnaj. Nůžky mezi top týmy a těmi dalšími se rozevírají, myslí si Paulová

Český curlerský pár Zuzana a Tomáš Paulovi ani po těsné porážce od Kanady a ztrátě naděje na postup do semifinále motivaci neztrácí. Naopak, jsou pyšní na to, že se po nevydařené sobotě dokázali vrátit ve skvělé formě.

Manželé Paulovi zvládli zápas s Kanadou velmi dobře. Nebyli daleko od vítězství, prohráli až v extra endu.

"Nedá se říct, že to byla smolná porážka, curling se musí hrát do posledního kamene. Nemůžeme čekat, že nám dvojnásobný olympijský vítěz podá po šesti endech ruku. Stejně jako nemůžeme mít jistotu, že takové zápasy budeme vyhrávat," uvedla Paulová.

Zkušená česká curlerka poukázala na velký rozdíl ve zkušenosti i podmínkách české a kanadské dvojice.

"Je to strašná houpačka a určitě nejnáročnější turnaj, který jsme kdy hráli. Možná je to můj subjektivní dojem, ale začínají se trošku rozevírat nůžky mezi top profesionálními týmy ověnčenými medailemi a týmy, které se na olympiádu dostaly z kvalifikací nebo posledních postupových míst," řekla Paulová.

"Kdo ví, jestli tady vůbec za čtyři roky bude český tým. Pořád je to tak, že se na olympiádě hraje proti profíkům a my jsme spoustu profíků nechali za námi. Rusko, Turecko, Německo, Asiaté... Tyhle týmy poletí raketově nahoru a my se vždycky budeme muset prát o to, abychom postupovali z těch posledních příček, pokud se nestane nějaký zázrak a nepřijdou nějací úplní supertalenti," dodala Paulová.

Turnaj se lámal v sobotu

Do semifinále desetičlenného turnaje postoupí nejlepší čtyři týmy. Češi jsou sedmí a nemohou už dosáhnout na čtvrté místo, na němž je aktuálně s pěti výhrami Švédsko.

Turnaj Paulovi zakončí v pondělí duelem s pořadatelskou Čínou. "Pořád máme velkou motivaci. Náš realistický cíl bylo páté až sedmé místo. Pokud porazíme Čínu, tak cíl splníme. Do zápasu půjdeme s velkým soustředěním a tím, že chceme vyhrát," řekl Paul.

"Primárně jsme na sebe pyšní, že jsme se vrátili, protože po sobotě jsme nešli spát v úplně dobré náladě. Je důležité, že jsme se dokázali zvednout a ukázali to, co umíme. Kdybychom takové výkony podali všech devět zápasů, odjížděli bychom s hlavou úplně rozzářenou. Takhle jsme jenom spokojení, že jsme, kde jsme," dodala Paulová a poukázala na nevydařené zápasy s Velkou Británií a zejména se Švýcarskem.

Se Švýcary manželé Paulovi prohráli jednoznačně 3:11. "Tahle porážka nás mrzí nejvíc ze všech. Se Švýcary hrajeme pravidelně a myslím, že za poslední dva roky s nimi máme mírně kladnou bilanci. Nečekali jsme, že dostaneme takhle naloženo. Oni ale hráli celý zápas na 95 procent, zatímco šest předchozích hráli jen na 60. My jsme k tomu navíc přispěli svým špatným výkonem," kroutil hlavou ještě s odstupem dne Paul.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články