Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští curleři prohráli s Kanadou až v extra endu a do semifinále neprojdou

Čeští curleři prohráli s Kanaďany 5:7 po extra endu a ztratili šanci na postup do semifinále turnaje. Paulovi ještě po sedmém endu vedli o dva body, ale závěr patřil favoritům. Český pár se rozloučí v pondělí zápasem proti Číně. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 8:00.

Bylo vidět, že základní část turnaje vrcholí a oběma týmům jde o hodně. V první polovině zápasu získali Češi i Kanaďané při výhodách maximálně po bodu.

Teprve v pátém endu urvala dvojice Rachel Homanová a John Morris jedničku proti české výhodě. Paulovi reagovali power-play a díky dvojce šli do těsného vedení.

Kanaďané odpověděli nápodobně a zvolili hru s corner guardem na začátku. Jenže český pár hrál jistě a přesně a soupeře nutil k drobným chybám. Výsledkem byla česká jednička.

Homanová s Morrisem museli bodovat minimálně dvojkou, aby se udrželi v zápase. Češi dlouho žili v naději, že se ubrání, jenže Tomáši Paulovi se nepovedlo jeho posledním kamenem zahrát přesný guard a Morris mohl řešit nebezpečně se vyvíjející situaci kolem středu. Holmanová udržela nervy a poslední kámen poslala přesně na olympijský emblém. Bylo srovnáno a rozuzlení mělo přijít v extra endu.

Kanaďané jej nezačali vůbec dobře, Češi dostali soupeře pod velký tlak, ale Morris po poradě zahrál výtečně, naopak Paul chyboval a Homanová přesně poťukla kámen do kapsy na střed. Paulová se musela pokusit o důrazný a přesný take out. Nepovedlo se a bylo po nadějích.

Češi mají bilanci tři výher a pěti porážek a na kýžené čtvrté místo už se dostat nemohou.

Výsledky curlingu:

ČR - USA 10:8, Kanada - ČR 7:5 po dodatečném endu, Velká Británie - Čína 6:5, Norsko - Švédsko 6:2, Austrálie - Švýcarsko 9:6, Itálie - Čína 8:4, Austrálie - Kanada 10:8 po dodatečném endu, Itálie - Švédsko 12:8, Švýcarsko - USA 6:5, Norsko - Velká Británie 6:2.

Průběžné pořadí: 1. Itálie 8 zápasů/8 výher, 2. Kanada, Norsko a Británie 8/5, 5. Švédsko 9/5, 6. ČR, USA a Švýcarsko 8/3, 9. Čína 8/2, 10. Austrálie 9/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články