Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motokrosové špičky budou závodit v Lokti dalších pět let

V loketských serpentinách bude motokrosové mistrovství světa až do roku 2025. Autoklub České republiky (AČR) oznámil, že s promotérskou společností Infront uzavřel novou pětiletou smlouvu. Prezident AČR Jan Šťovíček také naznačil, že Česko má zájem o uspořádání Motokrosu národů, mistrovství světa družstev.

Letos se v západočeském městečku na Karlovarsku nejelo kvůli pandemii koronaviru, ale i bez podepsaného kontraktu na další období byla Velká cena České republiky zařazena v listopadu do předběžného kalendáře. Pojede se tam 25. července desátý díl šampionátu, který tvoří dvacítka závodů.

"Je nám líto, že se letos kvůli koronaviru v Lokti světový motokros nejel. Přesto má ze strany promotéra dlouhodobou důvěru jak pořadatel, tak i Autoklub ČR," uvedl Šťovíček v tiskové zprávě.

Kontrakt je podle něj svou délkou v mezinárodním měřítku výjimečný. "A povedlo se nám získat i výrazně výhodnější podmínky oproti minulému období," podotkl Šťovíček.

Je nám líto, video expirovalo.
V Lokti zůstane MS v motokrosu nejméně pět let

Doplnil také, že s promotérem jednal i o možnosti uspořádat v dohledné době prestižní Motokros národů, kterým s výjimkou letošní atypické sezony tradičně vrcholí mezinárodní scéna. "V několikaletém horizontu," uvedl Šťovíček.

"Česká MXGP patří k tradičním podnikům šampionátu a těším se na další pokračování dlouholeté spolupráce," konstatoval provozní ředitel Infrontu Daniele Rizzi.

Závod světového šampionátu se na západě Čech jel poprvé v roce 1995. Před šesti lety pořádající Automoto klub přišel o generálního sponzora a hrozilo, že MS v Česku pokračovat nebude. Nakonec se ale na konání akce začal přímo podílet AČR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články