Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Lacko má titul v tahačích na dosah ruky: V Jaramě pojedu hlavou

Už jen patnáct bodů mu schází k jistotě zisku titulu v evropském šampionátu tahačů. Adam Lacko ze stáje Buggyra před posledním závodním víkendem, který je na programu za dva týdny ve španělské Jaramě, vede pořadí před Jochenem Hahnem z Německa. Ten by jej ale mohl ohrozit, jen kdyby vyhrál všechny čtyři zbývající jízdy, což je nereálné.

Adam Lacko
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Lacko se z předposlední zastávky šampionátu ve francouzském Le Mans vracel spokojený. Po zpackané sobotě v neděli s vyměněnou převodovkou opět dokázal vyhrát a ze svého náskoku ztratil jen osm bodů. "V Jaramě mi stačí se v sobotu lehce posnažit a může být hotovo. Stačí dojet jen za ním a je hotovo. Teď už pojedu takticky," řekl český favorit, který si ale uvědomuje, že soutěžní víkend může být dlouhý. I s ohledem na zkušenosti z Le Mans.  

"Čím dříve to bude, tím lépe. Ale závody končí až poslední jízdou o víkendu," podotkl pilot týmu Buggyra. "V Le Mans jsem nakonec ztratil jen osm bodů, to je dobré. Na to, jak to strašně vypadalo v sobotu, super," oddechl si Lacko.  

Stále se snaží držet si maximální koncentraci. "Všichni se ptají, kdy to přijde, a gratulují, ale já říkám: 'Negratulujte. Počkejme, až to přijde.' Může se toho stát hodně a tady v sobotu jsme to viděli," podotkl Lacko.  

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Lacko je blízko titulu mistra Evropy tahačů

Psychický tlak se snaží si nepřipouštět. "V sobotu mi všichni říkali, ať se uklidním, ale já nebyl psychicky rozhozený. Spíš naštvaný, že nevíme, co je s autem," řekl s tím, že mechanici pak na autě makali až do noci. "Rozebrali a složili půl auta. Udělali jsme i nějaké změny a evidentně to bylo k lepšímu. I když jsme si říkali, že je to poslední věc. Buď, anebo. A byl to správný krok," řekl Lacko.  

Do Jaramy se těší. "Doma mě čekají nějaké povinnosti, práce a další týden už se letí. Týden uteče jako voda," řekl Lacko, jemuž se okruh nedaleko Madridu líbí. "Jaramu mám rád, je to pěkný starý okruh. Je tam hezký nájezd do kopce, taková srdcovka. Těším se tam," řekl Lacko.  

Předpokládá, že Hahn se spíš než na boj o titul bude soustředit na udržení druhého místa. Třetí Maďar Norbert Kiss na něj totiž ztrácí jen šestnáct bodů a čtvrtá Stephanie Halmová z Německa třicet. "Když pojedeme hlavou, stačí nám málo. Divočina bude Hahn, Kiss, Stefi," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články