Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vršecký obhájil titul v čínském šampionátu tahačů, Lacko byl druhý

Kanton - David Vršecký ovládl závěrečný díl čínského šampionátu tahačů a obhájil loňský titul. V Kantonu, kde v neděli seriál skončil, se dařilo všem třem jezdcům týmu Buggyra. Vršeckého na stupních vítězů doplnili Adam Lacko a Martin Kolomý, jenž se jinak věnuje dálkovým rallye.

Sport
zdroj: ČT4

"První závod byl na pohodu, kdy jsme startovali zepředu. Druhý závod už tam bylo nějaké předjíždění a kontakty, kvůli kterým jsme museli na věž," uvedl Vršecký, který v neděli vyhrál obě bodované jízdy.

Dvojnásobný evropský šampion měl radost z toho, že se dařilo všem třem Čechům. "Vybrali jsme jim to do posledního poháru," pousmál se Vršecký.

Celkový triumf by rád obhajoval i za rok. "Docela mě to tu baví, zatím jsme vyhráli, co se dalo," řekl. Letos se vrátil i do evropského šampionátu a snaží se pomoct Lackovi k titulu.

Lacko byl dvakrát druhý a hned za Vršeckým skončil i celkově. "Dopolední závod nebyl vůbec složitý, protože s Davidem jsme startovali z první řady, a tak jsme dojeli i do cíle. Druhý závod bývá vždy zajímavější, kdy se prohazuje prvních deset jezdců. Snažili jsme se ze zadních pozic dostat co nejrychleji dopředu, aby nám zbytek neujel. To se podařilo během prvních dvou kol," uvedl Lacko. Za týden je čeká další závod ME v belgickém Zolderu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články