Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Českým jezdcům se v Mostě dařilo. Lacko dál vede seriál tahačů

Most – Adam Lacko i David Vršecký v závodech ME tahačů vybojovali umístění na stupních vítězů. Lacko v Mostě vyhrál třetí jízdu Czech Truck Prix a dál vede pořadí seriálu, Vršecký byl ve čtvrté jízdě druhý.

Lacko si díky triumfu v první jízdě, která byla tradičně lépe bodově ohodnocená, a následnému sedmému místu ve druhém závodě upevnil vedení v seriálu. Po šesti z devíti závodních víkendů má na druhého Jochena Hahna z Německa náskok 60 bodů. Na severu Čech se největšímu rivalovi vzdálil o dva body. Buggyra nadále kraluje i Poháru konstruktérů.

"Situace je příjemná, o tom vím, ale o titulu zatím nepřemýšlím a soustředím se na nejbližší závod," řekl Lacko. K výhře nakročil již v kvalifikaci, kterou ovládl. Jistě si poté vedl i v závodě, který vyhrál stylem start - cíl. "Nebylo to tak jednoznačné, jak se na první pohled mohlo zdát, ale povedlo se," řekl Lacko.

V závěrečné jízdě víkendu potom zbytečně neriskoval. "Vzhledem k tomu, jak jel David takticky naprosto skvěle, jsem měl dobrý přehled o tom, jak si vedou moji největší soupeři. Nemělo smysl se někam hnát za každou cenu a riskovat hloupý předjížděcí manévr a ztrátu bodů," doplnil dvaatřicetiletý jezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko s Vršeckým zářili v Mostě

Vršecký se v průběhu sezony do šampionátu vrátil po tříleté přestávce a dočkal se prvního umístění na stupních vítězů. "Závěr byl ale hodně napínavý. Na začátku posledního kola mi praskl brzdový kotouč na pravém předním kole, a když jsem slyšel v závěrečném kole zvuky vpředu na nápravě, tak jsem si nebyl jistý, zda mě soupeři nakonec nepředjedou," uvedl.

Bod do hodnocení ME si dnes připsal i František Vojtíšek, který byl ve třetí jízdě desátý. Zkušený jezdec mohl dopadnout mnohem lépe, neboť cílem projel jako šestý. Dostal však penalizaci za překročení rychlostního limitu 160 km/h.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články