Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lacko vyhrál v Heusden-Zolderu a znovu odskočil Hahnovi

Adam Lacko v druhé části soutěžního víkendu napravil sobotní nezdar a po nedělním vítězství a čtvrtém místě dál vede s převahou mistrovství Evropy tahačů. V závěrečné rozjížďce v Belgii obsadil druhé místo jeho kolega z týmu Buggyra David Vršecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko napravil sobotní nezdar a dál vládne ME tahačů

Lacko opět vyhrál kvalifikaci, ale zatímco v sobotu jej nejprve zradila technika a ani v dalším startu nedokázal porazit největšího soupeře Jochena Hahna, dnes německého pilota dvakrát nechal za sebou. Před zbývajícími dvěma závody vede šampionát o 53 bodů.

"Dal jsem si obzvlášť záležet, aby se mi první zatáčka podařila, a vyšlo to. Mám obrovskou radost, hlavně z toho, že vše fungovalo na jedničku," radoval se Lacko po vítězné jízdě.

V té následující jej od bronzu dělila desetina sekundy. "Na cílové rovince jsem jel už vedle Kisse, ale nepodařilo se mi útok dotáhnout do pódiového konce. Jinak opět jsme stáhli nějaké body, co jsme včera Hahnovi darovali, a nakonec odjíždíme celkem spokojeni," doplnil Lacko.

Po závěrečné jízdě byl spokojený i Vršecký, který na základě předchozího sedmého místa odstartoval do závodu z první řady. "Mám obrovskou radost. Snažil jsem se jet opatrně, protože trať byla kluzká a bylo to na hraně. Svůj cíl jsem zde splnil," řekl Vršecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články