Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rygl končí u reprezentace sdruženářů, nahradí ho Šmíd

Praha – Jen rok vydržel ve funkci trenéra české reprezentace sdruženářů Ladislav Rygl. Především kvůli matným výsledkům na únorovém mistrovství světa ve Falunuho ho odvolala rada úseku severské kombinace Svazu lyžařů a na jeho místo jmenovala dosavadního asistenta Vladimíra Šmída. Ten se z ekonomických důvodů musí obejít bez asistenta. 

zdroj: ČT4

Bývalý úspěšný závodník Rygl převzal sdruženáře loni po Luďku Šablaturovi. Pod Ryglovým vedením sice začal Miroslav Dvořák sezonu třetím místem na Světovém poháru ve finské Ruce, ale postupně se horšil a na světovém šampionátu bylo nejlepším českým výsledkem 17. místo.

"Mistrovství ve Falunu pro nás skončilo velkým neúspěchem i zklamáním," uvedl předseda úseku sdruženářů Radek Cikl. Podle jeho slov v sezoně v družstvu nepanovalo optimální klima. "A to především v komunikaci mezi trenérem, závodníky a realizačním týmem v zátěžových situacích, kdy jí bylo nejvíc třeba. Láďa Rygl byl vynikající sdruženář, ale potřebuje získat ještě více zkušeností z trenérské práce a dozrát i osobnostně," řekl Cikl.

Rada úseku obdržela trenérské nabídky od bývalého československého reprezentanta Jána Klimka a Šablatury, jenž po ročním působení ukončil angažmá u ruské reprezentace, ale zvolila Šmída. Ten má do 10. května sestavit realizační tým, v kterém se musí z ekonomických důvodů obejít bez asistenta.

"V roce 2016 není v termínovém kalendáři žádná vrcholná soutěž a nabízí se prostor pro přebudování seniorské reprezentace. Spoléháme i na to, že se projeví dlouhodobá úzká spolupráce Vladimíra Šmída už od juniorské kategorie s naším nejlepším závodníkem Miroslavem Dvořákem," řekl Cikl.

Šmíd už v reprezentaci nemůže počítat s Pavlem Churavým a Tomášem Slavíkem, kteří stejně jako Lukáš Rypl ukončili kariéru. Slavík byl zvolen novým členem rady úseku a od 1. června bude také jeho sportovním ředitelem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články