Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Frenzelovi stačilo v Lahti 23. místo, potřetí v řadě získal křišťálový glóbus

Lahti (Finsko) – Už dva závody před koncem sezony se ze zisku křišťálového glóbu pro vítěze Světového poháru v severské kombinaci může radovat Eric Frenzel. Olympijskému šampionovi stačilo k třetímu celkovému triumfu za sebou obsadit 23. místo v dnešním závodu v Lahti, který vyhrál Japonec Akito Watabe. Český sdruženář Miroslav Dvořák obsadil 28. pozici. 

Erich Frenzel
zdroj: ČTK/AP autor: Martti Kainulainen

Šestadvacetiletý Frenzel měl celkové vítězství prakticky jisté už před běžeckou částí. Jeho největší soupeř Rakušan Bernhard Gruber totiž ve Finsku ze zdravotních důvodů vůbec nestartoval a třetí v pořadí SP Nor Jan Schmid, který ho jako poslední mohl ohrozit, pokazil skok a bylo jasné, že obrovskou ztrátu nedožene. Nakonec Schmid vůbec nebodoval.

Trojnásobný mistr světa Frenzel má po patnácti ze sedmnácti závodů SP náskok 228 bodů před dnešním vítězem Watabem. Japonec vyhrál o tři sekundy před čtyřnásobným medailistou z nedávného mistrovství světa ve Falunu Johannesem Rydzekem. Třetí skončil další Němec Fabian Riessle.

Z českých reprezentantů dosáhl na body jen Dvořák, jenž se v běhu posunul o čtyři místa na 28. příčku. Petr Kutal doběhl předposlední pětačtyřicátý a Tomáš Portyk po pokaženém skoku (41. místo) do druhé části neodstartoval. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články