Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AMUNDI Czech Ladies Challenge

Vítězná jízda národního týmu pokračuje, druhý bod proti Švýcarsku vystřelil v prodloužení Kempný

Pátý zápas, pátá výhra v letošním vydání Euro Hockey Tour. Česká reprezentace pod vedením trenéra Radima Rulíka si poradila také se Švýcary po výsledku 3:2 po prodloužení. Na Švýcarských hrách v Curychu bude navíc hrát se Švédskem o celkový triumf na turnaji. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na ČT2 a ČT sport Plus v neděli od 12:50.

Pod výhru nad Švýcarskem se podepsali gólovými zásahy debutant v reprezentaci Jakub Rychlovský po dobré práci Michala Kovařčíka, poté v přesilové hře David Tomášek, jenž se ve čtvrtém utkání v této sezoně trefil už popáté, a vítěznou branku zařídil Michal Kempný. Spolehlivým výkonem se navíc prezentoval v reprezentační premiéře gólman Sparty Josef Kořenář. Třetím debutantem byl obránce Mikuláš Hovorka.

"Otevřelo se to přede mnou, nevím, jestli šli Švýcaři střídat. Potom jsem měl velké štěstí, kdy tam jejich obránce upadl, tam se mi to úplně otevřelo, tak jsem se snažil jen trefit bránu," uvedl ke gólové situaci Kempný. "Byl to náročný zápas, to si nebudeme nalhávat. První třetina byla asi nejtěžší. Potom ve třetí jsme si to trošku zkomplikovali sami sobě, ale naštěstí to dobře dopadlo pro nás. Druhá třetina byla z naší strany nejlepší," dodal zkušený obránce Sparty.

Národní tým navázal jak na výhru z Prahy proti Finsku na úvod turnaje (2:1), tak také na předchozí tři úspěchy z Turnaje Karjaly, první akce Euro Hockey Tour letošní sezony. Pokud Rulíkovi svěřenci porazí také Švédy, připíší si další celkový triumf.

Bezbrankový stav vydržel až do druhé třetiny. Skóre otevřel Rychlovský na začátku 26. minuty poté, co Michal Kovařčík obkroužil švýcarskou bránu, předložil puk Rychlovskému a ten po zpracování rychle prostřelil brankáře Leonarda Genoniho.

Na 2:0 zvýšil Tomášek a potvrdil, že se mu v reprezentačním dresu v této sezoně nesmírně daří. Při přesilovce si počkal na odražený puk na zadní tyči a střelou do poloodkryté brány nedal Genonimu šanci.

Ve třetí třetině ale přišly také švýcarské chvíle. Nejprve snížil v přesilovce Tyler Moy, jenž na lapačku prostřelil Kořenáře, a o dvě minuty později srovnal na 2:2 Tristan Scherwey povedeným blafákem. Poté bylo na ledě jen jedno mužstvo a Češi se dopustili dalších dvou faulů. Pak navíc nastřelil tyč za Kořenářem v další početní výhodě Sven Andrighetto.

V prodloužení však první velkou chybu využili Rulíkovi svěřenci. Při přečíslení vzal zakončení na sebe obránce Kempný, jenž švihem propálil Genoniho a připsal českému týmu druhý bod. Národní tým jich má na švýcarském turnaji pět, Švédové po výhře nad Finy šest.

Švýcarské hokejové hry v Curychu, součást Euro Hockey Tour:

Švýcarsko – Česko 2:3 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 42. Moy (Biasca), 43. Scherwey (Herzog) – 26. Rychlovský (M. Kovařčík), 28. Tomášek, 62. Kempný. Rozhodčí: Holm (Švéd.), Heikinnen – Nikulainen (oba Fin.), Špůr (ČR). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7125.

Švýcarsko: Genoni – Glauser, Kukan, Loeffel, Marti, Heldner, Frick, Aebischer, Berni – Moy, Malgin, Thürkauf – Herzog, Corvi, Andrighetto – Riat, Jäger, Biasca – Ch. Bertschy, Richard, Scherwey. Trenér: Fischer.

ČR: Kořenář – Hovorka, Kempný, M. Jandus, Pyrochta, Zábranský, Mašín, Ticháček, F. Král – Flek, M. Špaček, Červenka – M. Stránský, Kodýtek, D. Voženílek – P. Kousal, Tomášek, Rychlovský – O. Beránek, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články