Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Švédové zvládli severské derby a budou bojovat o vítězství na Švýcarských hrách

Druhé utkání na Švýcarských hrách hokejisté Tre kronor také vyhráli. Švédové navázali v Curychu na čtvrteční vítězství se Švýcary (4:2) a Finy, kteří ještě nebodovali, přehráli 3:2. Budou tak v neděli proti českému týmu hrát o triumf na turnaji. Gól a asistenci zapsal Malte Stromwall.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Finsko – Švédsko

Finové začali stejně jako na úvod turnaje v Praze proti českému výběru dobře a šli do vedení – po 77 sekundách se prosadil Ohtamaa. Vyrovnat mohl Elvenes, ale gólman Lehtinen byl proti. Na druhé straně mohli Finové zvýšit náskok, jenže Lammiko byl neúspěšný. Když se v závěru třetiny hrálo ve čtyřech na obou stranách, využil prostor na ledě Wingerli a necelou půlminutu před přestávkou vyrovnal.

De la Rose navíc ve 26. minutě poslal Švédy do vedení, poté co proměnil samostatný únik, do kterého ho vyslal chytře Strömwall. A právě Strömwall pak ve 37. minutě navýšil vedení švédského výběru. Díky své rychlosti se dostal za obranu Finů a bekhendovým pokusem překonal se štěstím Lehtinena. Do druhé pauzy už pak Finové přes zvýšenou aktivitu odpovědět nedokázali.

Nakonec se jim to podařilo ve třetím dějství. V jeho polovině přečkali obrovskou možnost Sörensena, jemuž sebral radost dobrým zákrokem Lehtinen, v 55. minutě vykřesal naději na další obrat Pajuniemi, ten už se ale nekonal. Švédové v závěru ustáli i hru Finska bez brankáře a v celkovém účtování Euro Hockey Tour se dotáhli na vedoucí Čechy.

Švýcarské hokejové hry v Curychu, součást Euro Hockey Tour:

Finsko – Švédsko 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Ohtamaa, 55. Pajuniemi (Liedes) - 20. Wingerli, 26. De La Rose (Strömwall), 37. Strömwall (Elvenes). Rozhodčí: Hribik (ČR), Borga (Švýc.) - Cattaneo, Schlegel (oba Švýc.). Vyloučení: 7:2. Bez využití. Diváci: 4021.

Sestavy:

Finsko: Lehtinen - Eronen, M. Lehtonen, Kemiläinen, Ohtamaa, Pokka, Leppänen, Rafkin, Winberg - Saarela, Lammikko, Suomi - Pajuniemi, Liedes, Hakulinen - Pakarinen, Tyrväinen, Innala - J. Mäenpää, Hyry, Mäenalanen - Salomäki. Trenér: J. Jalonen.

Švédsko: L. Johansson - L. Bengtsson, Lindholm, Berglund, Tömmernes, Borgman, Sellgren, Pilut - J. Olofsson, Wallmark, Sörensen – Strömwall, de La Rose, Elvenes - Sandin, Wingerli, Bristedt - Hartmann, Ehn, O. Lang - Oscarson. Trenér: Hallam.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články