Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zámorský míří do zámoří. Zlákali ho Rangers

New York - Obránce Petr Zámorský podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s finalistou Stanleyova poháru New York Rangers. Informoval o tom na svém twitterovém účtu hokejový expert Darren Dreger z televizní stanice TSN a potvrdil to i hráčův agent Robert Spálenka.

Zámorský se po zisku extraligového titulu se Zlínem dohodl na angažmá ve finském klubu Blues Espoo, nakonec ale zamíří do Ameriky. "Rangers Petra sledovali delší dobu. Poté, co na mistrovství světa potvrdil své kvality, jsme začali jednat a v posledních dnech vše doladili," řekl Spálenka.

Jednadvacetiletý Zámorský má za sebou vydařenou sezonu, kterou zakončil premiérovou účastí na mistrovství světa. Předtím byl vyhlášen nejlepším obráncem domácí nejvyšší soutěže. Za Zlín odehrál v extralize tři sezony s bilancí 16 gólů a 20 asistencí ze 118 zápasů. Zámorský neprošel draftem NHL, a proto mohl podepsat smlouvu s kterýmkoli klubem zámořské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Obránce Zámorský podepsal smlouvu s NY Rangers

Ani vteřina rozmýšlení

"První zprávy (o zájmu z NHL) jsem měl pár dní po skončení mistrovství světa, kdy mi volali evropští skauti New York Rangers. Říkali, že by se chtěli potkat. Pak už to bylo na agentovi, který vše řešil," řekl Zámorský.

O tom, že by možnost zkusit se prosadit do NHL nevyužil, neuvažoval. "Položil jsem si otázku, co více bych mohl chtít. Je to jeden z nejlepších klubů na světě. Kdybych takovou nabídku odmítl, což bych v životě neudělal, tak by další už nemusela nikdy přijít. Nerozmýšlel jsem se ani vteřinu. Hned jsem věděl, že to vezmu a půjdu se o to poprat, abych se dostal do hlavního týmu Rangers," uvedl ofenzivně laděný bek.

Součástí dohody s Rangers je, že pokud se v přípravě neprosadí do hlavního týmu, místo na farmě bude mít možnost hrát ve Finsku. "Bude záležet na jeho rozhodnutí," řekl Spálenka, podle kterého byla jednání složitější proto, že Zámorský podepsal nedávno smlouvu s Blues Espoo. "Vychoval jej Zlín, a proto jsme chtěli, aby odstupné od NHL dostal on. Nakonec došlo k dohodě mezi všemi stranami," dodal Spálenka.

"Původně to vypadalo, že mi tuhle možnost do smlouvy nedají. Já jsem totiž od začátku říkal, že bych celou sezonu na farmě moc hrát nechtěl. Agent to ale zkusil vyjednat a podařilo se," pochválil Zámorský Spálenku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články