Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zámorský: Že budu chodit na přesilovky jsem vůbec nečekal

Minsk – Kdo má zatím na kontě z českého národního týmu nejvíce střel na branku soupeře? Pokud hádáte Jágr, Červenka nebo Hudler, tak jste vedle. Nejpilnější střelec Čechů na turnaji je se čtrnácti pokusy obránce a nováček v národním dresu na mistrovství světa Petr Zámorský. Může za to i jeho nasazování na přesilovky.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Zámorský nejen o roli mladého beka s důvěrou

Řádící střevní viróza ho zastihla po utkání s Itálií a trvala celý čtvrtek. "Někteří kluci na tom byli hůř. Já jsem se z toho dostal brzy," komentoval trable českého týmu. Právě duel s Italy byl pro něj na šampionátu zatím nejobtížnější. Zdravotní potíže za to ale nemohly. "To jsem byl ještě v pohodě, chytlo mě to naštěstí až potom. Italové tady hrají urputný a bruslivý hokej. Nevěděl jsem, co od nich čekat," přiznal.

Talentovaný benjamínek přiblížil, co dělají hráči mimo zápasy a tréninky. "Chodíme na týmové večeře, je to víceméně ale pořád regenerace. Jinak jsou to filmy a PlayStation," nepřekvapil.

Kouč Růžička hráče z mistrovského Zlína a nově finského Espoo hodně vytěžuje. "Nečekal jsem, že budu chodit na přesilovky. Jsem za důvěru nesmírně rád a užívám si to. Chci mu to vrátit nejlepšími výkony," řekl jednadvacetiletý obránce. Úkol od trenéra při početní výhodě zní jasně. "Útočníci nám to dávají na volej a pokyn zní okamžitě střílet než vymýšlet nějaké nahrávky," uvedl.

Srovnávat bývalého hlavního trenéra reprezentace Aloise Hadamczika a nynějšího kouče Vladimíra Růžičku podle něj není možné. "Každý je jiný trenér s jinými metodami. Jsem rád, že mi dali šanci a pro mě jako mladého beka je jedno, kdo mi stojí za zády na střídačce. Jsem tam, abych plnil pokyny a hrál hru," konstatoval.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články