Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Už je čas odejít. Nejsem hráč, jaký jsem býval, konstatuje Jágr

Praha - Hokejového útočníka Jaromíra Jágra sice těší velký ohlas fanoušků, kteří nesouhlasí s jeho ohlášeným koncem v reprezentaci, ale je podle něj čas odejít. Své rozhodnutí nechce přehodnocovat. Podle svých slov není národnímu týmu po sezoně v NHL a přechodu z užšího na širší evropské kluziště tak prospěšný, jak by si sám představoval. Navíc ztrácí pocit, že by mohl sám rozhodovat zápasy.

Sport
zdroj: ČT4

"Samozřejmě si vážím každého fanouška, který si přeje, abych dál pokračoval. Ale to, co jsem řekl, nepřišlo jen tak. Prostě mám pocit, že je čas odejít, že už prostě nejsem hráč takový, jaký jsem byl. Nejsem schopen v daný moment rozhodnout zápasy. Můžu přínos pro mužstvo mít, ale už to není to, co od sebe já osobně očekávám," řekl Jágr.

Na mistrovství světa v Minsku, kde Češi skončili čtvrtí, byl s osmi body za čtyři branky a stejný počet asistencí z deseti zápasů nejproduktivnějším hráčem týmu. "Byl jsem zvyklý, že můžu pomoct mužstvu, dát branku nebo vytvořit šanci pro spoluhráče, kteří ji dají. Ale najednou ten pocit postupně ztrácím," tvrdí.

Po pondělním příletu ještě reakce lidí ani pořádně nestihl vnímat. Užíval si chvilku klid po dlouhé sezoně. "Lidi, kteří hráli hokej na vysoké úrovni, pochopí, že celý turnaj hráč hraje v obrovském stresu a má na sobě obrovskou zodpovědnost. Máš na sobě reprezentační dres a obrovské očekávání od fanoušků. Najednou turnaj skončí a z hráče to hrozně moc spadne. Ty chvíle si chci strašně moc vychutnat a pak budu mít možná víc času přemýšlet o tom, co bude dál," uvedl Jágr.

Je to jako trénovat na dvoustovku a běžet čtyřstovku

Podle něj je těžké se po sezoně v NHL rychle přeorientovat na širší evropské kluziště. Svá dřívější slova si potvrdil v Minsku, kde už v průběhu turnaje prohlásil, že už to znovu absolvovat nehodlá. "Je to hrozně obtížné pro jakéhokoliv hráče, ať je nejlepší na světě, nebo jsem to já," navázal.

"Je to, jako když bude nějaký běžec trénovat celý rok dvě stě metrů a pak z ničeho nic na mistrovství světa poběží čtyřstovku. Nevěřím tomu, že uspěje. I když se to na velkém i malém hřišti nazývá stejně hokej, tak je to úplně jiná hra," podotkl.

Na příští sezonu NHL prodloužil smlouvu v New Jersey, bez ohledu na výsledky Devils ale fanoušci budou muset jeho start na mistrovství světa v Praze a Ostravě oželet. "Kdybych celou dobu nastupoval v Evropě a hrál na velkém hřišti, nemyslím si, že bych měl problém hrát a nastoupit na mistrovství světa. Ale když celý rok trávím v Americe, je pro mě velký problém najednou přejít na velké hřiště a hrát solidní roli v týmu," dodal Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Host sportovních zpráv: Vladimír Růžička
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články