Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tříbodový Rob zajistil Plzni domácí výhru 4:1 nad Hradcem Králové

Dva góly a asistence útočníka Luboše Roba rozhodly o vítězství Plzně nad Hradcem Králové. Indiáni od sedmé minuty prohrávali, ale ještě do první přestávky dokázali vyrovnat a ve druhé třetině dvěma góly otočili výsledek. Výhru Západočechů pojistil do prázdné branky Kantner, gólem a nahrávkou navýšil svůj bodový účet neproduktivnější hráč extraligy Milan Gulaš.

Luboš Rob se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Z opatrného úvodu vybočila šance hostujícího Jergla, který se ve třetí minutě protáhl do úniku a jeho bekhendový pokus zastavila levá tyčka.

Na druhé straně zahrozil Kodýtek, jemuž zakončení do odkryté branky překazil Lukeš, zaskakující za nemocnou gólmanskou jedničku Hradce Mazance.

V 7. minutě už zaváhání plzeňské defenzivy u pravého mantinelu potrestal Smoleňák, když po ideální přihrávce Chalupy pohodlně otevřel skóre.

"Byli jsme lehkovážní, mysleli jsme si, že to půjde samo. Potom jsme začali hrát jednodušeji. Dávali jsme puky rychle za obránce a v tom jsme silní. A obraz hry se otočil," radoval se z výhry útočník Škody Matyáš Kantner.

Poté se hosté soustředili především na hru dozadu a aktivnější Indiáni se obtížně prosazovali přes střední pásmo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Až v 15. minutě se prokličkoval až mezi kruhy Kracík a jeho nezištnou asistenci podél bezmocného Lukeše proměnil ve vyrovnání na 1:1 Rob.

"Věděl jsem, že nebude střílet, už když přejel modrou čáru. Jel jsem proto na zadní tyč. Jarda má to vidění neskutečný, dal mi to krásně. Víc takových nahrávek, to jsou dobré góly," popisoval svoji trefu po přihrávce zkušeného Kracíka Rob.

Krátce po pauze při přečíslení dvou na jednoho po výměně kotouče s Kantnerem Gulaš zblízka nepřekonal Lukeše.

Vyznamenal se i jeho protějšek Frodl, když ve 25. minutě při závaru ve svém brankovišti stačil zasáhnout proti dorážce Smoleňáka.

V polovině utkání srazil Hradec jeho první trest v utkání, při vyloučení Zámorského se totiž ze svého místa na levém kruhu prosadil tradiční ranou z voleje kanonýr Gulaš.

"Přesilovky nemáme špatné, ale ještě by z toho šlo vydolovat víc. Na tréninku to pilujeme, poslední zápasy si už ale týmy víc hlídají Guliho (Gulaše). Je těžké to bránit a dnes se nám to tam znovu otevřelo na přihrávku," okomentoval přesilovkovou souhru nahrávač Rob.

Následně ve snaze odpovědět hosté více otevřeli hru, Frodl si však poradil s pokusem před brankou nekrytého Perreta a naopak po rychlém brejku Plzně musel Lukeš zlikvidovat střelu Poura.

Hradečtí pokračovali v náporu také na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Od pohromy uchránil svůj tým jen skvělý Frodl, jenž si poradil s průnikem Smoleňáka i tečí Vincoura.

Domácí se probudili až díky početní výhodě. Vlach ovšem po přihrávce Kracíka ve 47. minutě promarnil gólovou příležitost a iniciativu znovu převzali hosté.

Plzeňští vyráželi do rychlých protiútoků. Přečíslení dva na jednoho ještě Gulaš nevyužil, ale v 55. minutě už nahození Budíka protečoval do sítě Rob.

"Abych pravdu řekl, tak za stavu 2:1 už jsme tolik nenapadali. Ne že bychom už bránili výsledek, ale Hradec otevřel okénka v obraně. Gól na 3:1 nás pak uklidnil," řekl Rob.

Hráči Hradce následně nezvládli přesilovku a při hře bez brankáře už jen Kantner při svém stém startu v extralize upravil na konečných 4:1. "V mých očích je Hradec herně nejlepší mužstvo, co jsme zatím v extralize potkali," ocenil soupeře plzeňský asistent Jiří Hanzlík.

"Utkání se lámalo ve druhé třetině. My jsme dvě šance v přesilové hře nedali a naopak Plzeň svoji přesilovku využila. I ve třetí třetině jsme měli hodně šancí, ale bohužel nic. Plzeň byla efektivnější," řekl trenér hostů Petr Svoboda.

HC Plzeň - Hradec Králové 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Rob (Kracík, Vráblík), 30. Gulaš (Rob, Moravčík), 55. Rob (Budík, Vracovský), 59. Kantner (Gulaš, Mertl) - 7. Smoleňák (M. Chalupa, Rosandič). Rozhodčí: Bejček, Šír - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 6312.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, Kracík, Vracovský - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kolda, R. Vlach, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Allen - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Kubík, Červený - Paulovič, Rákos, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články