Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rytíři ukončili sérii porážek, proti Varům rozhodli povedenou druhou třetinou

Po pěti porážkách zabrali hokejisté Kladna. Rytíři si v 16. kole nečekaně vyšlápli na výborně hrající Karlovy Vary a na domácím ledě zvítězili 4:2. Rozhodnutí přinesla druhá třetina, ve které se Středočeši prosadili hned třikrát. Dvěma góly se pod úspěch Kladna podepsal Brendan O'Donnell.

Radost hokejistů Kladna
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Já vůbec nevím, že jsme měli nějakou šňůru porážek. My musíme bojovat každý zápas. Musíme pracovat, protože o ničem jiném to není. Myslím si, že máme na to, abychom hráli s každým. Je to o detailech," řekl obránce domácích Michal Barinka.

Úvodní třetina začala z obou stran opatrněji. Do první větší šance se dostali hosté, když z levého kruhu pálil nebezpečně Rachůnek.

Šanci si připravili také domácí, Jágr se Stachem ale přečíslení dva na jednoho gólově nezakončili.

Do vedení se nakonec dostali hosté, když ve 12. minutě ze samostatného úniku překonal brankáře Godlu útočník Vondráček.

Když už to vypadalo, že si hosté udrží do konce třetiny jednobrankové vedení, vyrovnal střelou z voleje k pravé tyči O'Donnell.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Karlovy Vary

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a hned ve 23. minutě je poslal do vedení svou první brankou v sezoně obránce Barinka. "Padesát procent úspěchu je, že před brankářem parádně stál Hajný. Přesně tohle potřebujeme," radoval se.

Barinku poprvé přímo na stadionu sledovala v kladenském dresu rodina. "A já zrovna dám gól. Jsem šťastný," usmíval se zkušený obránce.

Kladenští byli aktivnější a odměnou jim byl třetí gól, který ve 30. minutě vstřelil opět O'Donnell. Kanadský obránce se zbavil vyjetím z rohu defenzivního hráče a prostřelil Bednáře.

Hosté poté mohli snížit z přesilové hry, ale proti byl brankář Godla. Místo kontaktní branky navíc Západočeši v početní výhodě sami inkasovali.

Chybu Bednáře, jenž se po vyjetí z branky nestačil vrátit zpět mezi tyče, potrestal obránce Lakos. Místo Bednáře následně nastoupil Novotný.

Ve třetí části byli opět o něco aktivnější domácí, ale šance si nevytvářeli. Podobně na tom byli i hosté.

Západočechům se navíc ani nedařily přesilové hry, nevyužili ani jednu ze sedmi příležitostí. V 58. minutě snížil na konečných 2:4 z pohledu hostů Šenkeřík.

"Utkání jsme ztratili ve druhé třetině. Vstoupili jsme do ní aktivně, měli šance, ale prohráli ji 0:3. V poslední části nám už domácí moc nedovolili, sice jsme snížili, ale zápas už byl pryč," řekl trenér hostů Tomáš Mariška.

Rytíři Kladno - Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. O'Donnell (T. Kaut, Kehar), 23. Barinka (Zelingr), 30. O'Donnell (Hajný), 36. Lakos (T. Kaut, Valský) - 12. Vondráček (Skuhravý), 58. Šenkeřík (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hodek, Horák - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3928.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, Machač, Réway - Strnad, Melka, Redlich - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Karlovy Vary: J. Bednář (36. F. Novotný) - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout, Mariška a Kněžický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články