Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta po pěti letech uspěla v Třinci, výhru na ledě mistra vystřelil Smejkal

Sparta napravila úterní nečekanou domácí porážku s Libercem a v 16. kole extraligy zvítězila na ledě Třince 3:2. O desáté výhře Pražanů z posledních jedenácti zápasů rozhodl v polovině třetí třetiny Jiří Smejkal, který se podílel na všech brankách hostů. Sparta vyhrála v Třinci v základní hrací době po pěti letech. Oba góly Ocelářů vstřelil obránce Tomáš Kundrátek.

Utkání Třinec - Sparta
zdroj: ČT4 autor: Jaroslav Ožana

"Dva góly jsem dal v extralize úplně poprvé," radoval se Smejkal. "Ale je super především to, že jsme v Třinci dokázali vyhrát za tři body. Od začátku jsme hráli parádní zápas, byli jsme více na puku, měli i více šancí. Myslím si, že jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě," podotkl.

Třinec nastoupil po jasné výhře s Kladnem ve stejné sestavě i v brance s Kváčou, který se musel v úvodní třetině hodně otáčet.

Kryl betonem i únik Dvořáčka, Sparta ale svou převahu vyjádřila v přesilové hře vedoucím gólem.

Tomášek našel na hranici brankoviště hokejku Smejkala, který doklepl puk do odkryté branky. Stejný hráč mohl z dalšího sóla zvýšit, ale Kváča jeho bekhendový blafák přečetl.

"Od první třetiny jsme hráli s velkým nasazením, byli jsme agresivnější, nedávali jsme soupeři moc prostoru. Dařilo se nám Třinec zpomalovat ve středním pásmu, to bylo hodně důležité," uvedl trenér Sparty Uwe Krupp.

Místo toho udeřilo v osmnácté minutě na druhé straně. Pražanům se nepovedlo v oslabení vyhodit po mantinelu puk, který se překvapivě odrazil mezi kruhy na osamoceného Kundrátka. Třinecký bek šancí nepohrdl a trefil se nad lapačku Sedláčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

Domácí, jejichž trenér Varaďa změnil složení první a čtvrté formace, kam poslal Michala Kovařčíka za Chmielewského, ožili. V přečíslení se ale neprosadili Polanský a později ani Chmielewski.

Sparta byla i ve druhé třetině střelecky aktivnější, Tomášek ale ve dvou šancích nepřelstil Kváču.

Pražané šli přesto v polovině zápasu do vedení, když využili i druhou početní výhodu: po Poláškově ráně od modré si puk našel Rousek, který si puk posunul do strany a bekhendem pohodlně skóroval.

Oceláři opět vyrovnali díky Kundrátkovi, na kterého po pasu Draveckého zívala odkrytá branka. Gól padl jen dvě sekundy po návratu hostujícího Jurčiny z trestné lavice.

"Před zápasem jsem říkal, že dám dva góly a přihrávku," prozradil Kundrátek. "Cítil jsem, že to bude můj den. Budu se o to snažit v dalším zápase," prohlásil.

Při Spartě stálo v průběhu třetí třetiny štěstí. Ondřej Kovařčík minul v gólové situaci branku, Douderovu střelu zastavilo břevno.

To pobídku Jurčiny od modré čáry tečoval Smejkal a dráhu letu puku ještě změnil i bránící Galvinš. "Cítil jsem, že se mi puk otřel o nohu," řekl Smejkal.

"Moc jsem si nevšiml, jestli to někdo tečoval. To byla tak rychlá situace od té modré. Jak jsem naučený, hledal jsem puk, najednou byl v bráně," popsal rozhodující akci Kváča.

Pražané, kteří dohrávali od druhé třetiny bez obránce Kaliny, otřeseného po nárazu na mantinel, si těsný náskok bez problémů pohlídali. Třinci nepomohla ani power-play.

"Sparta hrála velmi dobře a agresivně, zatímco my jsme neodehráli tak dobrý zápas. Byli jsme všude později, prohrávali jsme osobní souboje u mantinelu, kde nás přetlačili. Musíme přidat v agresivitě a pohybu," uvedl třinecký asistent Marek Zadina.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kundrátek, 34. Kundrátek (Dravecký, M. Kovařčík) - 10. Smejkal (Tomášek, Řepík), 29. Rousek (Smejkal, Polášek), 53. Smejkal (Jurčina). Rozhodčí: Holm (Švédsko), Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Kváča - Roth, Gernát, Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Krajíček - M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák - O. Kovařčík, Polanský, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Jurčina, Ďaloga, Košťálek, Polášek, T. Dvořák - A. Kudrna, Sukeľ, Říčka - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Buchtele - Rousek, V. Růžička, Dvořáček. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články