Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kometě se proti Boleslavi nedaří, Bruslařům podlehla už posedmé v řadě

Kometa se vezla na vítězné vlně, proti Mladé Boleslavi ale tvrdě narazila. Brňané prohráli doma 0:3 a přišli o sérii šesti výher i první místo v tabulce. Proti Bruslařům se Moravanům nedaří dlouhodobě, podlehli jim už posedmé za sebou. Výhru Středočechům zajistilo produktivní duo Pavol Skalický - Adam Zbořil. Ten si připsal dvě branky včetně vítězné, jeho parťák z prvního útoku gól a dvě nahrávky.

Utkání Brno - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Kometa se pustila do soupeře s vervou, ale narazila na výtečně organizovanou obranu, která bránila modrou čáru a pouštěla domácí do šancí jen sporadicky.

Tu jedinou v první třetině měli Plášek s Jenyšem, který ale v přečíslení dva na jednoho vystřelil nad.

Boleslavi stačilo k vedení minimum. Nejprve Vejmelku otestovali Vondrka a Ciencala, aby pak zaváhání brněnské obrany potrestal gólem zblízka Adam Zbořil.

"Po tomto gólu převzala Boleslav iniciativu, nám chyběl důraz i pohotovost v koncovce," uvedl kouč Brna Kamil Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Mladá Boleslav

Trápení brněnského celku s neoblíbeným soupeřem pokračovalo i po pauze. Střelecké příležitosti nevyužili Plekanec ani Holík. Ve vyložené pozici minul puk kousek od branky Svačina.

Neuspěl ani Orsava při trestném střílení za hození hole brankáře Krošelje. "Nechtěl jsem hůl hodit, ale vyklouzla mi z mokré rukavice," hájil se boleslavský gólman.

"Chtěl jsem udělat něco, co mám natrénováno, ale trefil jsem gólmana do hokejky," mrzelo Jakuba Orsavu zahozené trestné střílení.

To už ale bylo za stavu 0:2 poté, co chybnou Štencelovu rozehrávku využil Skalický k rychlému brejku a střelou k tyči nedal Vejmelkovi šanci.

Bruslaři tak vytěžili z minima maximum. Kometě mohl dát naději na bodový zisk jedině rychlý gól, ten ale nepřicházel, na Krošeljovi si znovu vylámal zuby Plekanec.

Boleslavi stačila poctivá obrana a tři góly, z nichž ten poslední padl do prázdné branky při power-play. "Ve třetím dějství se mi náš výkon líbil a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," uvedl boleslavský asistent Pavel Patera.

"Musíme to hodit za hlavu, v sobotu potrénovat a jít na Spartu," myslel Orsava už na nedělní šlágr ligy. "Náš výkon ale nebyl kvalitní, neměli jsme se od čeho odrazit," konstatoval Pokorný.

Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. A. Zbořil (Skalický), 29. Skalický. 60. A. Zbořil (Skalický). Rozhodčí: A. Jeřábek, Roman Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7409.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Svačina, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Jenyš, Kusko, Kunc. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Fillmann, Hrbas, Pláněk, Dlapa - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, L. Pabiška - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články