Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jarůšek s Petružálkem proti oslabeným Pardubicím řádili, Dynamo zůstává poslední

Poslední Pardubice podlehly v 16. kole extraligy doma Litvínovu 3:4 a popáté za sebou prohrály. Dynamo se po epidemii střevní chřipky představilo už s kompletním kádrem až na zraněné hráče, ale opět neuspělo. V 32. minutě prohrávalo už 0:4 a přes závěrečný finiš na body nedosáhlo. V dresu vítězů zazářil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí Richard Jarůšek, gól a dvě přihrávky zaznamenal Jakub Petružálek.

Richard Jarůšek se raduje z branky v síti Pardubic
zdroj: ČT4 autor: Josef Vostárek

"Ze začátku sezony jsem držel gólovou šňůru, teď poslední zápasy se to trošku zastavilo a měl jsem jen nějaké nahrávky. Po zápase s Plzní, kde jsem nic neudělal, jsem za to rád a doufám, že to natáhnu na další zápasy, budeme vyhrávat a já tomu budu pomáhat," řekl Jarůšek.

Domácí nastoupili aktivně, ale z tlaku podpořeného ještě Jurčíkovým vyloučením branku nevytěžili a Honzík držel čistý štít.

V 16. minutě se radoval v oslabení při trestu kapitána Trávníčka Litvínov. Jarůšek sebral puk Kusému a osamocený Petružálek po jeho přihrávce otevřel skóre.

Minutu a půl před koncem úvodního dějství hosté zvýšili naopak v přesilové hře. Eklundův faul potrestal Jarůšek, který z pravé strany z ostrého úhlu překvapil přes obránce pardubického gólmana. "Gólman to asi nečekal, protože stál a spadlo mu to tam mezi nohama," uvedl Jarůšek.

Domácí se nedočkali snížení ani při Baránkově trestu, při kterém uzamkli soupeře. Po skončení přesilovky nevyužil šanci Látal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Litvínov

V polovině utkání se prosadili znovu hosté. Jarůšek předložil při přečíslení puk Heltovi, který jej usměrnil do odkryté branky.

Za 49 sekund to bylo už o čtyři góly a podobně jako u druhého gólu zaváhal Štěpánek. Petružálkovo nahození z úhlu vykopl před Jarůška, který snadno dorazil puk za jeho záda.

V brance pak Štěpánka nahradil Kacetl. V 38. minutě nepřekonal Honzíka ani v přesilovce z dorážky Harju.

"První dvě třetiny jsme odehráli takticky tak, jak jsme chtěli. Dávali jsme puky do brány a tlačili jsme se tam, z čehož jsme měli šance a vytěžili jsme z toho čtyři góly" uvedl litvínovský asistent Jindřich Kotrla.

Domácí se ale nevzdávali. Po 18 sekundách třetí třetiny se dočkali snížení, když po Tyborově akci a střele sebral Honzíkovi čisté konto z dorážky Kousal. Litvínovský gólman odolával až do té doby, přestože v úvodních dvou třetinách čelil 29 střelám.

"To je ta naše produktivita. Trápí nás už od začátku sezony. Je to prostě o hlavách. Dali jsme za třetí třetinu tři góly, takže je dávat umíme. Jenom se to chce nějak probudit," prohlásil střelec prvního gólu Dynama v utkání Robert Kousal.

Ve 44. minutě v oslabení při pobytu Pochobradského na trestné lavici po další Tyborově akci upravil Mandát na 2:4.

Po šancích na obou stranách se 37 sekund před koncem při power-play radovali z gólu opět domácí díky Mikušovi. V závěru ale Litvínov těsný náskok ubránil.

"Doháněli jsme velkou ztrátu. Málokdy se stane, že otočíte 0:4. Snažili jsme se, bojovali jsme do konce. Doufejme, že se nám to vyplatí na nedělní zápas (v Hradci Králové). Kluci se rvali, ale nemáme ani bod," litoval trenér Pardubic Radek Bělohlav.

Dynamo Pardubice - HC Litvínov 3:4 (0:2, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 41. R. Kousal (Tybor), 44. Mandát (Tybor, Holland), 60. J. Mikuš (J. Zdráhal, M. Látal) - 16. J. Petružálek (Jarůšek), 19. Jarůšek (V. Hübl, L. Doudera), 31. Helt (Jarůšek, J. Petružálek), 32. Jarůšek (J. Petružálek, V. Hübl). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:5, navíc Válek (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 6722.

Pardubice: Štěpánek (32. Kacetl) - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - O. Matýs, Harju, D. Kindl - Machala, J. Kloz, Kusý - Blümel, Pochobradský, M. Látal. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Litvínov: Honzík - Jánošík, L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, Helt, Jarůšek - Myšák, Gerhát, L. Kašpar - Jurčík, Zygmunt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články