Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Sparta zostudila domácí Davos devíti góly, Špaček s Chlapíkem táhli Ambri-Piottu

Nevídaným debaklem 9:2 zakončila Sparta vystoupení v základní skupině na Spenglerově poháru, který uštědřila Davosu na jeho ledě. Pražané díky pohodlné výhře ovládli tabulku a postoupili přímo do semifinále turnaje. Prvenství ve druhé skupině uzmula Ambri-Piotta i s českým duem Michael Špaček – Filip Chlapík. Přímý přenos utkání Örebro – Kanada sledujte na ČT sport Plus ve čtvrtek od 15:10, duel Davos – Helsinky od 20:15.

Davos od začátku nestíhal a Pražané trestali prakticky každou chybu Švýcarů. Sparťané si otevřeli gólovou střelnici už po 83 sekundách, kdy se trefil Michal Kempný, autor dvou branek a celkem čtyř bodů. Tři body měl v zápase Roman Horák, statistikou 1+2 se blýskl mladík David Vitouch.

Pražané si triumfem ve skupině vysloužili den volna a přímou účast v semifinále s vítězem duelu Örebro – Kanada. Davos skončil přes vysokou porážku druhý a ve čtvrtfinále narazí na Helsinky.

Špaček s Chlapíkem režírovali triumf Ambri-Piotty 7:3 nad IFK Helsinky. Špaček zaznamenal gól a dvě asistence, Chlapík si připsal branku a nahrávku na trefu svého krajana. Zejména Špačkův zásah na 5:2 stál za to. Chlapík si vyjel od mantinelu, diagonální přihrávkou našel Špačka na druhé straně útočné třetiny a český centr propálil přesouvajícího se Niila Halonena.

Reprezentačnímu centrovi vycházely také další akce, jako když už za stavu 5:3 prokličkoval mezi třemi soupeři a faulován stihl vleže zakončit. Chlapík se prosadil rychlým švihem a upravil na 3:0 pro švýcarský celek. Finský zástupce se sice dvěma góly vrátil do zápasu, když snížil na 2:3, ale srovnat už hráči Helsinek nestihli, a ve skupině skončili třetí s hrozivým skóre 5:12. Druhé místo obsadilo Örebro.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu:

Skupina Cattini:

HC Davos - HC Sparta Praha 2:9 (1:2, 0:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. M. Stránský (Fora, Corvi), 60. Ambühl (Saarela, Nygren) - 2. Kempný (E. Thorell), 11. Safin (Moravčík, D. Vitouch), 22. Kempný (Sobotka, Horák), 26. Buchtele (D. Vitouch, Kempný), 33. Horák (Tomášek, E. Thorell), 33. D. Vitouch (M. Jandus, Buchtele), 45. Řepík (Tomášek, Kempný), 47. Dvořáček (Konečný, G. Thorell), 55. Horák (Přibyl, G. Thorell). Rozhodčí: Lemelin (USA), Štolc - Atlmann, Obwegeser (všichni Švýc.). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7080 (vyprodáno).

Sestava Sparty: Jakub Kovář - M. Jandus, Mikliš, T. Tomek, Kempný, Krutil, Moravčík, Böhm - Řepík, Sobotka, Přibyl - Tomášek, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný - M. Vitouch. Trenéři: Hořava a Wallson.

Skupina Torriani:

Ambri-Piotta - IFK Helsinky 7:3 (2:0, 2:2, 3:1)
Branky: 33. a 57. Kneubuehler (na první M. Špaček), 6. Pestoni, 11. McMillan, 23. Chlapík (M. Špaček), 42. M. Špaček (Chlapík), 54. Heim - 23. Motin, 30. Rantakari, 44. Nättinen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články