Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Sparta odolala tlaku Kanady i díky Kořenářovi, Ambri-Piotta si poradila s Örebrem

V Davosu se rozehrál Spenglerův pohár, nejstarší evropský hokejový turnaj, a Sparta si na úvod poradila s výběrem Kanady 3:2. Dvěma góly se blýskl kapitán Michal Řepík, spolehlivý výkon předvedl brankář Josef Kořenář. V prvním utkání švýcarský klub Ambri-Piotta porazil švédské Örebro 5:2. Přímý přenos utkání IFK Helsinky – Örebro sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v úterý od 15:10, duel Davos – Kanada večer od 20:15.

Pražané vedli už 3:0, když na úvodní gól Řepíka navázal Daniel Přibyl. Kanaďané poté stáhli ztrátu až na jedinou branku díky dvojitému snížení Bretta Connollyho, ale v závěrečné třetině podržel Spartu Kořenář.

Gólman Sparty, jenž dostal přednost před Jakubem Kovářem, několikrát soupeře vychytal i v největších příležitostech Kanady včetně samostatného úniku Daniela Carra tři minuty před koncem. Sparťané budou mít v úterý volno, o den později je čeká domácí Davos od 20:15 v přímém přenosu ČT sport.

Švýcarský zástupce rozhodl o výhře ve druhé třetině slepenými góly v rozmezí 28 sekund, kdy se prosadili po polovině utkání Jooris a McMillan. Örebro sice na začátku třetí třetiny snížilo na 2:3, ale srovnat už Švédové nestihli. Naopak pojistku přidal Dario Bürgler a trefou do prázdné brány završil triumf Jesse Virtanen. Asistenci si připsal po vyhraném buly český reprezentant Michael Špaček, jeho spoluhráč Filip Chlapík nebodoval.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu:

Skupina Cattini:

Sparta Praha - Kanada 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Řepík (Mikliš), 19. Přibyl (M. Vitouch, Moravčík), 28. Řepík (Přibyl, M. Jandus) - 29. Connolly (Gregoire, Eakin), 35. Connolly (Carr, Gregoire). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0.

Sestava Sparty: Kořenář - Krutil, Moravčík, Mikliš, M. Jandus, Böhm, T. Tomek - M. Forman, Sobotka, Řepík - Buchtele, D. Vitouch, Safin - Konečný, G. Thorell, Dvořáček - Simon, Přibyl, M. Vitouch. Trenéři: Hořava a Wallson.

Skupina Torriani:

Ambri-Piotta - Örebro 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky: 13. Formenton, 34. Jooris, 35. McMilan, 46. Burgler, 58. Virtanen (M. Špaček) - 23. Mastomäki, 43. Öberg.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články