Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spengler Cup se po dvouleté odmlce vrací na scénu, Česko bude reprezentovat Sparta

Poprvé od roku 2010 se hokejisté Sparty představí na prestižním Spenglerově poháru. V Davosu měli startovat už v minulých dvou letech, ale kvůli pandemii koronaviru byl v obou případech turnaj zrušen. V základní skupině budou hrát s Kanadou a domácím Davosem. Dalšími účastníky jsou Ambri-Piotta, Örebro a IFK Helsinky.

"Pozvánku na Spenglerův pohár jsme s hrdostí přijali už v minulých letech, bohužel se kvůli pandemii dvakrát zrušil. Je to nejtradičnější hokejový turnaj v Evropě, účast vnímáme velice prestižně. Všichni se do Davosu už v minulých letech moc těšili. Je to zážitek na celý život, který dokáže tým ještě více semknout dohromady," řekla generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Úřadující vicemistr bude hrát v nadcházející sezoně prestižní turnaj i při účasti v Lize mistrů. Stejné to mělo být i v minulém ročníku.

Sparta podle rozpisu vstoupí do Spenglerova poháru 26. prosince duelem ve skupině Cattini proti Kanadě. V případě porážky bude hrát s Davosem hned o den později, pokud vyhraje, změří síly se švýcarským celkem 28. prosince. V dalších dnech budou následovat čtvrtfinále, semifinále a na Silvestra finále.

Pražané na turnaji startovali dvacetkrát a dvakrát triumfovali (1962 a 1963), v roce 2004 byli čtvrtí. Český hokej v posledních dvou odehraných ročnících zastupoval Třinec, který v roce 2019 postoupil do finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články