Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Davosu na výhru nad Kanadou stačily dvě produktivní minuty. Severský duel vyhrálo Örebro

Skupina Torriani je na Spenglerově poháru nadále otevřená. V souboji mezi finským IFK Helsinky a švédským Örebro se radoval skandinávský zástupce, jenž zvítězil 5:2. Pomohly mu k tomu dvě využité přesilovky a také jedna trefa v oslabení. Ve skupině Cattini porazil domácí Davos výběr Kanady díky dvěma rychlým gólům zkraje zápasu, na soupeřově straně na konci druhé třetiny jen na 2:1 snížil Brett Connolly. 

Švédové vedli po dvou trefách v početní převaze, ale ještě do první přestávky Finové srovnali. Nejprve se prosadil v oslabení Micke-Max Asten a po něm při hře pět na pět stále ještě sedmnáctiletý talent Kasper Halttunen. O vítězi rozhodla druhá třetina, kdy finský celek nenašel odpověď na další dva švédské zásahy. Na 4:2 zvyšoval Rodrigo Abols v oslabení.

Třetí celek Ambri-Piotta se v posledním utkání střetne ve středu odpoledne s Helsinkami o celkové prvenství a přímý postup do semifinále švýcarského turnaje v Davosu. 

Stejně jako proti Spartě i s domácím celkem Kanada po prvním dějství prohrávala 0:2. Davos s Matějem Stránským v první útočné trojce do zápasu vlétl dravě a během dvou minut se trefili Andrew Rowe a Leon Bristedt. Pak se tempo hry uklidnilo a další gól zaplněná hala viděla až ve 38. minutě, kdy za Kanaďany snižoval jejich zatím jediný střelec na turnaji Brett Connolly.

Do závěrečného hvizdu už toho ale kanadský výběr víc nestihl a prohrál i druhé skupinové utkání. Spartu čeká domácí klub v souboji o první místo ve skupině Cattini ve středu večer.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu:

Skupina Torriani:

IFK Helsinky - Örebro 2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Branky: 14. Asten, 16. Halttunen - 6. Ekström, 12. Berglund, 32. Eklind, 39. Abols, 59. Wikman.

Skupina Cattini:

Davos - Kanada 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky: 1. Rowe, 2. Bristedt - 38. Connolly.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články