Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta hlásí posilu do brankoviště, ze zámoří získala Machovského

Po trenérovi našla hokejová Sparta i nového brankáře. Do pražského klubu zamířil Matěj Machovský, který v uplynulém ročníku působil na farmách Detroitu v Grand Rapids v AHL a v Toledu v ECHL. Sparťané navíc mají vyhlédnuté i další české hráče ze zámoří.

Matěj Machovský
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

"Vybrali jsme si Matěje a dohodli se s ním na dlouhodobé smlouvě. Věříme, že bude oporou úspěšného týmu," řekl sportovní manažer Sparty Michal Broš. Machovský loni podepsal jako nedraftovaný volný hráč roční smlouvu v NHL s Detroitem, ale šance v NHL se nedočkal.

Na první farmě v Grand Rapids dostal příležitost jen ve čtyřech duelech, měl průměr 2,43 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,1 procenta. V Toledu odchytal 21 utkání s průměrem 2,02 gólu na utkání, s úspěšností 92,8 procenta a udržel dvakrát čisté konto.

Odchovanec Opavy má ke Spartě vztah. "Já mám Spartu zakořeněnou už odmala v hlavě. Strejda hrával fotbal za Spartu, takže když jsem byl malý, tak jsem byl u tety v Praze na prázdniny. I proto má pro mě Sparta hodnotu. Když v Česku řeknete, že hrajete ve Spartě, tak už to něco znamená. Když někam přijede Sparta, tak je hned narvaný stadion. Je to prestižní," prohlásil Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Změny v extralize: Vondrka jde od Mladé Boleslavi, Sparta získala Machovského

Účastník mistrovství světa v roce 2016 v Moskvě, který v zámoří působil také v letech 2010 až 2013 v juniorské OHL v Guelphu a Bramptonu, chytal v Plzni čtyři roky. V extralize má na kontě 210 utkání, v nichž si drží průměr 2,30 branky na zápas, úspěšnost 92,26 procenta a udržel 15 čistých kont.

Zájem je i o další možné navrátilce ze zámoří

Sparta pracuje i na návratu dvou svých bývalých hráčů  obránce Jana Košťálka z farmy Winnipegu z Manitoby a Daniela Přibyla, který v sezoně 2016/17 hrál v záložním týmu Calgary v Stocktonu a celý tento ročník vynechal kvůli další operaci kolena.

"Naším cílem je přivést oba zpátky do Sparty. U Honzy Košťálka to vypadá velmi dobře a věřím, že jednání budou brzy dotažena k podpisu kontraktu. Danu Přibylovi jsme nabídli dvouletý kontrakt a čekáme, jak se rozhodne. Pevně věřím, že oba tito sparťané budou brzy opět součástí našeho mužstva," doplnil Broš.

Sparta už v průběhu minulé sezony získala obránce Tomáše Voráčka a útočníky Jana Buchteleho a Richarda Jarůška, s kterými podepsala dlouhodobé kontrakty. "Tito tři hráči jsou součástí obměny mužstva, kterou jsme avizovali a započali loni v létě. Týká se postupného omlazování kádru a je to cesta, kterou chceme pokračovat," dodal Broš.

Nové kontrakty před koncem sezony uzavřeli také obránce Tomáš Pavelka a útočníci Jiří Černoch s Andrejem Kudrnou. Z hostování v Chomutově se vracejí bek Tomáš Dvořák s forvardem Jiřím Smejkalem.

Broš také s novým koučem Uwem Kruppem probírá možnosti dalších posil. "Samozřejmě jsme se hned pustili do debat o případných zahraničních posilách. Doplnění kádru ze zdrojů, které trenér Krupp dobře zná, se samozřejmě nabízí. Na druhou stranu nechceme brát cizince za každou cenu, příchod jakéhokoliv hráče musí mít smysl a opodstatnění," dodal Broš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články