Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špaček se Strakou byli pro mě prioritou, prozradil Nedvěd a dodal: Zohorna se v NHL prosadí

Na rozdíl od zbytku realizačního týmu v čele s trenérem Milošem Říhou bude u reprezentace pokračovat v pozici generálního manažera i nadále. Petr Nedvěd se sejde u národního mužstva s bývalým koučem Liberce Filipem Pešánem, se kterým se domluvil na spolupráci s dvojicí Martin Straka a Jaroslav Špaček. V pořadu Hokej v 60 minutách uvedl, že dohoda byla jednoduchá.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Petr Nedvěd, bývalý skvělý útočník s mezinárodními zkušenostmi, který většinu kariéry strávil v NHL, se rychle etabloval na pozici generálního manažera české reprezentace. V nové sezoně se dá očekávat, že bude i nadále hlavní spojkou mezi hráči v zámoří a trenérským týmem v Evropě.

Ten doznal změn, kdy štáb Miloše Říhy nahradilo nové složení v čele s hlavním trenérem Filipem Pešánem.

"O svých pravomocích jsme se bavili a Filip bude mít poslední slovo, co se týče sestavy. Já se budu snažit jeho práci ulehčit a poradit, ale samozřejmě Filip si bude rozhodovat na konci dne sám, protože hráče posílá on, ne já," prohlásil Nedvěd.

"Jsme všichni na jedné lodi. Ale nejen já a Filip, ale i Jarda (Špaček) a Martin (Straka) budou velkou součástí výběru mužstva. V tomto směru nevidím žádný problém," dodal ke spolupráci.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Petra Nedvěda pro Hokej v 60 minutách

Nedvěd si nebyl u Straky jistý kvůli jeho vytížení v Plzni

Nedvěd dal jasně najevo, že o oba nové reprezentační asistenty měl eminentní zájem. "Ve finále to bylo docela jednoduché, oba byli pro mě prioritou číslo jedna. S Filipem Pešánem jsme se na tom shodli. Šlo tam spíš o to, jestli kluci budou mít zájem. Já jsem věřil, že Jarda Špaček o to místo trenéra bude mít zájem," uvedl Nedvěd.

"Nebyl jsem si úplně jistý u Martina Straky, protože je extrémně vytížený v Plzni a víme, že to není jednoduché. Připravuje tam hlavně po finanční stránce celý chod mužstva a všichni dobře víme, jak je to u nás těžké a hlavně v této době. Tam to bylo trochu složitější. Jsme rádi, že se rozhodl, že s námi bude stát na střídačce a stal se dalším asistentem," doplnil k angažování Straky se Špačkem.

Na novou sezonu se Nedvěd nesmírně těší. "Máme jasnou vizi a nemůžeme se dočkat, až se vrátíme do práce. Je to teď takový virtuální svět, nevíme ze dne na den, co bude, nebo nebude. My se na to můžeme nějak připravit, ale nevíme, zda to vůbec bude na pořadu dne. Domluvili jsme se ale, že jen co se to (opatření) trochu uvolní, tak se sejdeme se všemi a začneme řešit už srpen, i kdyby to nemělo být," řekl k plánovanému startu reprezentační sezony, který by měl nastat na konci léta s Českými hrami.

Světový pohár? Spíš olympiáda s hráči z NHL

Podoby budoucích velkých reprezentačních akcí jako zimní olympijské hry nebo Světový pohár jsou zatím zahalené tajemstvím. Nikdo neví, kdy na Světový pohár znovu dojde a zda se olympiády zúčastní také hráči z NHL. "Spíš bych věřil olympiádě než Světovému poháru. Myslím si, že zájem z různých důvodů ochladl a šance olympiády (s hráči z NHL) jsou větší, než (konání) Světového poháru," prozradil Nedvěd osobní vyhlídky.

Nedvěd jako bývalý útočník Pittsburghu Penguins zaregistroval stále ještě čerstvý přestup Radima Zohorny do týmu Tučňáků. "Musím říct jednu věc: Radim Zohorna se rok od roku mílovými kroky posouval dopředu, a to jsem hodnotil velice pozitivně. Na jednu stranu se ani nedivím, že dostane šanci v Pittsburghu."

"Teď je otázka, přece jen prosadit se v mužstvu jako je Pittsburgh, asi nebude úplně jednoduché. Ale může to být i s nějakou spoluprací z farmy. Ale věřím tomu, že jestli bude na sobě pracovat tak, jak pracuje, a když vidím, že hlavu má na správném místě a hokej je pro něj priorita číslo jedna, tak se v NHL dřív nebo později prosadí," zhodnotil Nedvěd šance Zohorny v zámoří.

Je nám líto, video expirovalo.
Jeden na jednoho: Petr Hubáček, Radim Zohorna
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články