Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jediný termín pro České hry je v srpnu, tvrdí Urban. Pořádání MS 2024 vidí spíš s Ostravou

Pandemie koronaviru, která nyní sužuje hokejové prostředí, nabízí víc otázek než odpovědí. Generální sekretář Českého hokeje Martin Urban tak zatím potvrdil pouze to, že České hokejové hry v Brně je možné uskutečnit jen v reprezentační přestávce na konci srpna. Jako reálnější spolupořadatel domácího MS 2024 s Prahou se mu pak jeví spíš Ostrava.

Generální sekretář Českého hokeje Martin Urban
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kromě posledního dílu Euro Hockey Tour se musel pochopitelně odsunout i vrchol reprezentační sezony, květnové mistrovství světa ve Švýcarsku. "Dalo se to očekávat. Mistrovství světa je sledováno miliardou televizních diváků a velkým počtem fanoušků v ochozech. Lidi zajímá, a to je asi největší bolest," prohlásil Urban.

I svazoví představitelé museli řešit nepřijemnosti spojené se zrušením turnaje, který měl být oslavou 100 let hokejových šampionátů. "Nainvestovali jsme nějaké prostředky do vstupenek pro naše partnery a do ubytování. Snažili jsme se minimalizovat ztráty určitými dohodami s leteckými společnosti. Věříme, že vstupenky dostaneme zpátky, zbývá jestli se nám vrátí zhruba 90 procent ubytování," přiblížil host pořadu ČT sport "Hokej v 60 minutách".

Švýcarský šampionát, který se měl uskutečnit v Curychu a Lausanne, byl zrušen bez využití možnosti přesunutí na rok 2021. České hokejové hry se posunuly na konec srpna. Dvojutkání v rámci Euro Hockey Challenge s Rakouskem, Německem a Slovenskem se pravděpodobně odehrají příští rok před MS v Bělorusku.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Martina Urbana pro Hokej v 60 minutách

"Bavíme se o jakémsi náhradním plnění. Turnaj v Brně, pokud by se odehrál, tak v jediném možném termínu - v reprezentační přestávce koncem srpna. V jiném to nelze, protože kluby hráče nepustí. Podepsali jsme dohodu mezi čtyřmi zeměmi hrajícími Euro Hoceky Tour, že se turnaj odkládá na tuto dobu. A uvidíme, zda bude s diváky, ale také zda soupeři budou moct v rámci opatření vůbec přijet," uvedl Urban. 

Už před loňským šampionátem na Slovensku hostilo jihomoravské město závěrečný podnik Euro Hockey Tour. Stále ještě v rekonstruované DRFG Areně původně z roku 1982. I přesto, že se jednání o stavbě nového stadionu v Brně posunula, favorizuje generální sekretář pro domácí mistrovství světa v roce 2024 spíš Ostravu.

"Nedokážu na tuto otázku odpovědět. Nejsem ale zas takový optimista, že bude do té doby stát hala v Brně, bohužel," dodal Urban. Poslední domácí šampionát v roce 2015 stanovil rekord 741 690 diváků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články