Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sláva vítězům

Po třech letech se reprezentace předvede v Trenčíně. Se Slovenskem odehraje dva duely

Čeští hokejisté nastoupí k oběma zápasům série Euro Hockey Challenge (EHCh) proti Slovensku v přípravě před květnovým mistrovstvím světa v Trenčíně. Jak již potvrdila svazu slovenská strana, hrát se bude ve dvou dnech po sobě, v pátek 22. dubna a v sobotu 23. dubna. Přípravné zápasy národního týmu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Souboje proti svěřencům zkušeného kanadského kouče Craiga Ramsayho, jenž dovedl v únoru na olympiádě v Pekingu Slováky k historicky první olympijské medaili v podobě bronzu, přijdou pro národní tým na řadu po odehrání čtyř zápasů na startu dlouhé přípravy na šampionát. I ty budou spadat do Euro Hockey Challenge.

V prvním dvojutkání české mužstvo při premiéře nově složeného trenérského týmu s hlavním koučem Karim Jalonenem a asistenty Martinem Eratem a Liborem Zábranským změří síly s Rakouskem. Domácí duel odehrají Češi ve středu ve Znojmě (17:30), odveta je na programu na ledě soupeře v pátek v Linci (17:30).

V příštím týdnu se český tým představí dvakrát v domácím prostředí v duelech s Německem, které se odehrají shodně v Chomutově ve čtvrtek 14. dubna (17:10) a v pátek 15. dubna (15:00). Týden po česko-slovenských derby přijdou na řadu České hry na přelomu dubna a května v Ostravě. Turnaj bude třetím dílem série Euro Hockey Tour, vedle Čechů budou dalšími účastníky Švédsko, Finsko a Rakousko.

O další týden později se uskuteční Švédské hry ve Stockholmu, na kterých Česko, Švédsko a Finsko doplní poprvé Švýcarsko. Utkání švédského a českého týmu ve čtvrtek 5. května bude součástí oslav 100 let od založení Švédského hokejového svazu. Světový šampionát ve Finsku bude zahájen v pátek 13. května.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články