Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jágr jako vzor. Je výjimečné, když takhle dlouho hrajete, vyzdvihl legendu obránce Keith

Sám před časem prohlásil, že by rád hrál až do 45 let. Jako vzor v přístupu k hokeji může šestatřicetiletému Duncanu Keithovi z Chicaga sloužit příklad Jaromíra Jágra, který i v 47 letech brázdí extraligový led. Obránce Blackhawks se ale v současnosti koncentruje na páteční pražský duel proti Philadelphii.

Duncan Keith z Chicaga
zdroj: ČTK/AP autor: Kamil Krzaczynski

"Je velmi šikovný, tvořil hru bez ohledu na to, jak jste ho bránili. Je výjimečné, když takhle dlouho hrajete. Musíte si to užívat. O Jágrovi slýcháte spoustu historek, o jeho obětavosti a pracovní morálce. Dneska už to jsou legendární historky," řekl novinářům Keith po prvním tréninku Chicaga v O2 areně. Kromě Jágra hráli v NHL v 45 a více letech pouze Chris Chelios a Gordie Howe.

Keith má vzpomínky i na jiného Čecha. Sezonu 2017/2018 a část té následující působil po jeho boku ve "větrném městě" i bek Jan Rutta. "Je to skvělý kluk, bylo fajn s ním hrát. Byl to skvělý spoluhráč, ať už jsme vyhráli, nebo prohráli. Bylo super být v jeho přítomnosti," uvedl Keith.

Kdo zvládl letní výměny a jaké jsou vyhlídky jednotlivých týmů? A co nabídne duel mezi Chicagem a Philadelphií? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Pobyt v Praze si užívá. "Líbí se mi kultura, tradice a architektura. Včera jsme měli projížďku lodí a vyzkoušel jsem guláš. Pivo jsem si nedal," prohlásil trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Blackhawks i Flyers ve středu večer zavítají do Edenu na zápas fotbalové Ligy mistrů mezi pražskou Slavií a Borussií Dortmund.

"Jsem nadšený, na fotbale jsem ještě nebyl, takže bude zajímavé vyzkoušet Prahu z tohohle hlediska. Vím, že je to tady oblíbený sport. Fanoušci jsou hodně nadšení, což jsme viděli i v Berlíně (v přípravném utkání proti místnímu Eisbärenu) nebo tenkrát před deseti lety ve Švýcarsku," konstatoval dvojnásobný vítěz Norrisovy trofeje pro nejlepšího zadáka NHL.

Trénink v O2 areně si pochvaloval. "Dobře jsme si zatrénovali a seznámili se s halou. Bylo dobré si včera odpočinout. Hodně jsme cestovali, ale zažíváme spoustu zábavy a je super, že je tým pohromadě. Těšíme se na další tréninky a v pátek na dobrý zápas," řekl držitel Conn Smythe Trophy z roku 2015 pro nejužitečnějšího hráče play-off.

Jestřábi si vyzkoušeli O2 arenu

Hokejisté Chicaga i s českými útočníky Davidem Kämpfem a Dominikem Kubalíkem si poprvé zatrénovali v pražské O2 areně. Po pondělním příletu z Berlína si v úterý užili v Praze den volna, ale nyní už se chystají na NHL Global Series. Ve čtvrtek se fanouškům v O2 areně představí stejně jako Flyers při otevřeném tréninku.

"Cítím se dobře. Únava z cestování furt je, ale je ještě pár dní do zápasu, takže to bude v pohodě a budeme připravení," řekl Kämpf, který se připravuje na vstup do sezony v jednom útoku s nováčkem Kubalíkem a Brandonem Saadem, vítězem Stanley Cupu s Blackhawks z let 2013 a 2015.

Je nám líto, video expirovalo.
Snad Slavie udělá nějaké body, řekl Voráček a zve tým na fotbal

"Čeká je zápas doma. Hlavně pro Dominika to asi bude hodně výjimečné, protože zároveň půjde o jeho premiéru v našem dresu," řekl Saad. "Občas spolu něco promluví česky, takže jim nerozumím. Oba to jsou ale fajn kluci, tak doufám, že mě za zády nepomlouvají," usmíval se.

Dvojice českých hokejistů svým spoluhráčům po pondělní společné večeři na úterní program jen doporučila místa, kam se vydat. Oba využili volna a zamířili za rodinami – Kubalík do Plzně a Kämpf do Chomutova. "Někteří spoluhráči byli na Karlově mostě, šli se podívat i na Pražský hrad. Pár kluků bylo na lodi. Myslím, že každý si našel to své a ten den strávil v pohodě," uvedl Kubalík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články