Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Sen si splní i rozhodčí Suchánek. V Praze bude pískat duel Philadelphie s Chicagem

Utkání NHL v Praze mezi Philadelphií a Chicagem bude speciální i pro jednoho z rozhodčích. Libor Suchánek, který v minulé sezoně prorazil do nejslavnější ligy světa, si zapíská jako jeden ze čtyř rozhodčích i duel v O2 areně. Jeho kolegou na čárách bude Brian Murphy. Dvojici hlavních rozhodčích vytvoří Dan O'Halloran a Jean Hebert.

Rozhodčí Libor Suchánek
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Třicetiletý Suchánek dostal v NHL poprvé příležitost v polovině listopadu 2017 jakožto teprve třetí evropský rozhodčí po Švédovi Marcusi Vinnerborgovi a Rusovi Jevgeniji Romaskovi.

V nejlepší hokejové lize světa následně přesvědčil o svých kvalitách a před rokem dostal smlouvu na plný úvazek. Dočkal se v tomto ohledu jako první hokejový sudí z Evropy ve více než stoleté historii NHL.

Cesta do prestižní ligy se Suchánkovi otevřela při přípravném utkání na Světový pohár s Ruskem v roce 2016, kde si ho všimli zástupci NHL. Celkem má na kontě už 111 utkání soutěže, k nimž byl nominován, z toho jich bylo 74 v průběhu minulé sezony.

Nyní přidá další, které bude podobně jedinečné i pro Jakuba Voráčka v dresu Flyers a české útočníky ve službách Blackhawks Dominika Kubalíka s Davidem Kämpfem.

Kdo zvládl letní výměny a jaké jsou vyhlídky jednotlivých týmů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články