Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Nějaký tlak jsem v kariéře zažil, tento nebude o moc větší, říká Voráček před duelem v Praze

Jako další postupný krok kariéry vnímá hokejový útočník Jakub Voráček možnost zahrát si zápas NHL před českým publikem. Odškrtnout si ho bude moci v pátek v pražské O2 areně, kdy jako jedna z hlavních ofenzivních opor povede Philadelphii do boje o skalp Chicaga a tím i první body v nové sezoně.

Útočník Philadelphie Jakub Voráček v Praze
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Ve své kariéře jsem šel vždycky krůček po krůčku – vyhrál jsem mistrovství světa, dostal se do NHL, chtěl v ní být úspěšný, stal jsem se kapitánem národního týmu, zahrál jsem si na olympiádě... Teď je přede mnou další krok. Když jsem začínal s hokejem, nikdy jsem si nepředstavoval, že bych si mohl v Česku zahrát zápas NHL. A teď jsem tady a budu hrát," řekl Voráček poté, co Flyers dorazili do Prahy.

Nijak netajil radost z možnosti představit se v domácím prostředí, což potvrdil i nový kouč týmu Alain Vigneault. "I když jsme tu kvůli práci, která nás v pátek čeká, jsem samozřejmě nadšený, že můžu být v říjnu doma. To se mi moc často nepoštěstí. Uvidím se s rodinou a kamarády, ale hlavní je, abychom udělali dva body a ukázali českým fanouškům dobrý hokej," prohlásil Voráček.

Spoluhráči si z něho po příletu do Prahy dělali legraci s ohledem na pozornost, kterou všude poutal. Jako by se prý vrátil domů papež. "Za svůj život jsem udělal příliš mnoho kravin na to, abych mohl být papežem," řekl s úsměvem Voráček.

Kdo zvládl letní výměny a jaké jsou vyhlídky jednotlivých týmů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"Ale nastoupit doma k zápasu NHL je pro mě samozřejmě událost. Budu se snažit odvést maximum a hrát svoji hru, abych pomohl týmu a vyhráli jsme. Jestli budu nervózní? Je to možné, teď to ale nedokážu odhadnout. Nějaký tlak jsem si ale v kariéře už zažil, ať už v roce 2015 na mistrovství světa v Praze, nebo letos v Bratislavě. Myslím, že o moc větší tlak to nebude," doplnil Voráček.

NHL se do Prahy vrací po devíti letech. Třicetiletý světový šampion z roku 2010 byl už tehdy součástí nejlepší ligy světa. "My jsme hráli zrovna s Columbusem ve Švédsku, začínal jsem tam tehdy třetí sezonu a vzpomínám, že jsem si říkal, že by bylo hezké, kdybych si jednou zahrál v Praze. Teď načínám dvanáctý rok v NHL a moc se těším," vzpomínal Voráček.

Klubu pomáhal s organizací cesty. A také s programem. "Věděl jsem, že nás NHL dá do kvalitního hotelu v centru. Ptali se mě na názor, řekl jsem, že je to ve městě. Také se mě ptali, co dělat ve středu, řekl jsem, že tam je fotbal, tak jsem moc rád, že to klaplo a jdeme na Ligu mistrů. A doufám, že Slavia udělá nějaké body," řekl Voráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Snad Slavie udělá nějaké body, řekl Voráček a zve tým na fotbal

Ještě výrazněji byl svými radami nápomocen spoluhráčům. "Kluci neznají Prahu asi jako já," pousmál se Voráček. "Nějaké otázky byly, kam zajít na procházku a podobně. Postaral jsem se o to, tak snad nebudou zklamaní. Zajdeme někam na večeři a uvidíme, kam nás to zavede. Je dobré, že jsme přijeli v úterý a strávíme tu čtyři dny," pochvaloval si Voráček.

"Kluci, co tady už byli, tak se těšili hodně. A ti, co tady nebyli, tak nevěděli, co od toho čekat. Jsem si ale jistý, že se jim Praha zalíbí, ještě jsem neslyšel špatné slovo na Prahu," dodal Voráček.

I když nakonec sháněl zhruba 50 lístků, připustil, že by jich mohl udat i dvě stě. "Nejlepší je, že lidi na to mají půl roku a pak si vzpomenou čtyři dny před zápasem, jestli nemůžu sehnat šest lístků, že si je klidně zaplatí. Takové dotazy miluju," ulevil si Voráček.

Přemýšlel už také nad tím, kdo bude mít v pátek větší podporu publika a bude se tak cítit více 'doma'. "Philadelphia byla tady hodně sledovaná, když se Džegr vrátil do NHL, tím Flyers přibyli fanoušci. Předtím to tolik horké nebylo, ale Džegrem se to propálilo. Už jsem tam devět let, taky jsem víc na očích... Když bude dobrá atmosféra, tak je mi to jedno. Hlavně, aby si to lidi užili," přál si Voráček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články