Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zmar Švédů na šampionátu pokračuje, senzačně prohráli i s Bělorusy

Reparát po senzační porážce 3:4 s Dány nesložili. Naopak. Hokejisté Švédska nezvládli ani druhé utkání na mistrovství světa v Rize, tentokrát se museli sklonit před Běloruskem po výsledku 0:1. O rozhodující trefu se v 41. minutě postaral German Něstěrov. Brankář outsiderů Danny Taylor lapil všech 32 střel Seveřanů. Bělorusko bude v pondělí dalším soupeřem české reprezentace.

Hokejisté Běloruska oslavují gól proti Švédsku
zdroj: ZUMA

Švédové měli hned v úvodu utkání čtyřminutovou výhodu přesilové hry, ale Taylora překvapit nedokázali. Bělorusové se snažili kontrovat rychlými protiútoky, v 10. minutě však přišli o elitního obránce Lisovce, který po nárazu do mantinelu opustil led na nosítkách. O jednoho z klíčových hráčů poté přišli i Seveřané, jimž vypadl zřejmě zraněný Klingberg.

Obě mužstva hrozila zejména z brejků, brankáři Reideborn a Taylor byli ale pozorní. Ideální šanci dostat se do vedení mělo Bělorusko při 23 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři, gól ovšem vstřelit nedokázalo.

Po 33 sekundách třetí třetiny nicméně favorita zaskočilo – Švédové nechali před brankou volného Něstěrova, který otevřel skóre. "Tre Kronor" poté viditelně přidali, tlačili se před Taylora, ale kanadský rodák, jenž v minulosti chytal i za Spartu, byl pozorný. Ve 49. minutě mu pomohla i tyč po Pilutově střele.

Švédsko bylo aktivnější až do samotného závěru, vyrovnat se mu ale nepodařilo ani ve více než dvouminutové power-play. Bělorusko, které na úvod MS prohrálo se Slovenskem, ho naposled zdolalo ve čtvrtfinále olympijských her v roce 2002.

Švédsko - Bělorusko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 41. Něstěrov (Stefanovič, Lopačuk). Rozhodčí: Heikkinen, Vikman - Nikalainen (všichni Fin.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků. 

Švédsko: Reideborn - Tömmernes, Lundkvist, Pilut, Pudas, Dahlbeck, Lööv - O. Lindberg, P. Lindholm, C. Klingberg - Rakell, Lundeström, Olofsson - A. Kempe, Rasmussen, Sörensen - M. Kempe, Wingerli, Friberg. Trenér: Johan Garpenlöv.

Bělorusko: Taylor - Lisovec, Chenkel, Znacharenko, Antonov, Bailen, Korobov, Jerjomenko, Falkovskij - Bělevič, Šarangovič, S. Kosticyn - Protas, Drozd, Komarov - Platt, Kodola, Paré - Lopačuk, Něstěrov, Stefanovič. Trenér: Michail Zacharov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články