Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Den druhých šancí. Blamáž napravují Švédové, Kanada a USA hrají v derby o první body

Kdo by čekal, že ve druhých zápasech ve skupinách budou favorité turnaje Švédsko, Kanada a USA hned pod tlakem. Tre kronor se proti Bělorusku chtějí omluvit za nezdar s Dánskem. Největší pozornost nedělního hracího dne však poutá souboj Kanady s USA, oba zámořské celky jsou po prvním zápasech na nule. Přímé přenosy na programu ČT sport a webu ctsport.cz sledujte už od 11:00.

Švédská střídačka s koučem Johanem Garpenlövem
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Simon Hasteg

Ze zmíněných velmocí se nemusí za úvodní výkon na turnaji stydět pouze USA. Úřadující mistři světa Finové, které dnes čeká nováček Kazachstán, vytasili už tradičně pevnou defenzivu podpořenou 29 zásahy Jussi Olkinuory, a tak Američané v gólově chudším utkání padli 1:2. 

"Ukázali jsme v utkání spoustu dobrých věcí, ale jejich brankář chytal skvěle a my nedokázali nic vytěžit ze svých šancí. Máme ale na čem stavět a už se soustředíme na utkání s Kanadou," prohlásil po duelu kouč USA Jack Capuano. Jeho svěřenci dostali spíš smolné góly, při prvním tečoval střelu Brian Boyle a zlomil hokejku, poté si gólman Cal Petersen nešťastně srazil puk za svá záda.

Daleko víc musí zabrat Kanada. Proti domácím Lotyšům herně nenadchla a když se dostala do větší šance, dobře zakročil Matiss Kivlenieks. Javorové listy po porážce 0:2 ovšem budou odpočatější, než jejich rival díky jednodenní pauze. Skupina B nabídne šlágr ve večerním čase.

Švédové poprvé v historii nestačili na severského souseda Dánsko. Znervózněli především ve druhé třetině, kterou prohráli 2:3 a celkově padli 3:4. Pozitivní může být snad jen forma forvarda Zugu Carla Klingberga, jenž si zapsal dva góly a jednu asistenci. Nabízí se výměna brankáře a start Adama Reideborna místo Viktora Fastha. Dánové se pak v dalším střetnutí skupiny A pokusí překvapit se Švýcarskem od 19:15.

V roli favorita jdou i do druhého utkání na šampionátu Slováci. Po vítězství 5:2 nad Běloruskem se představí proti Velké Británii. Ta neměla ani 24 hodin odpočinku po debaklu 1:7 s ROV. Všechny trumfy jsou tedy na straně týmu kouče Craiga Ramsayho.

Dnešní přenosy:

11:00 VELKÁ BRITÁNIE – SLOVENSKO ČT sport/ctsport.cz

– komentátoři: Robert Záruba a Petr Hubáček

– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Marek Sýkora

11:15 NORSKO – ITÁLIE ctsport.cz/HbbTV

– komentátoři: Ondřej Zamazal a David Pospíšil

– záznam 13:40 na ČT sport

15:00 ŠVÉDSKO – BĚLORUSKO ČT sport/ctsport.cz

– komentátoři: Robert Záruba a Petr Hubáček

– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Marek Sýkora

15:15 KAZACHSTÁN – FINSKO ctsport.cz/HbbTV

– komentátoři: Tomáš Jílek a Martin Hosták

– záznam 17:40 na ČT sport 

19:00 KANADA – USA ČT sport/ctsport.cz

– komentátoři: Tomáš Jílek a Martin Hosták

– studio: Jiří Hölzel, Milan Antoš a Marek Sýkora

19:15 DÁNSKO – ŠVÝCARSKO ctsport.cz/HbbTV

– komentátoři: Ondřej Zamazal a David Pospíšil

– záznam 01:50 na ČT sport 

Zdroj
ČT sport, usahockey.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články