Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

O brankáři je rozhodnuto, atakům sborné bude čelit Hrubec

Do úvodního zápasu na světovém šampionátu v Rize proti Rusku půjde česká reprezentace s brankářem Šimonem Hrubcem. Sestava čítá sedm obránců a třináct útočníků. Přímý přenos utkání ROV – Česko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 14:30.

Devětadvacetiletý Hrubec má zkušenost se šampionátem již z předloňska, kdy si zachytal v Bratislavě. Na klubové scéně prožil vynikající sezonu, během které se v KHL stěhoval z Kunlunu do Omsku. Avangardu následně výraznou měrou pomohl k zisku Gagarinova poháru. Právě Hrubec byl v brance už v sobotním duelu se sbornou na Českých hrách a vychytal výhru 4:0. Záda mu bude krýt Roman Will.

Volno dostala i přes velmi povedená vystoupení během přípravy na MS útočná formace Radan Lenc, Michael Špaček, Matěj Stránský, přičemž Špaček bude alespoň v roli třináctého útočníka. "Rozhodnutí bylo složité, ale takhle jsme to posoudili, protože zítra nás čeká další těžké utkání se Švýcarskem," vysvětlil asistent trenéra Martin Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Záruba: Organizace v Lotyšsku šlape dobře navzdory koronaviru

Rusko podle jeho názoru představuje na začátek nejtěžšího možného protivníka. "Musíme být pokorní, být v pohybu a nefaulovat. Nebýt vylučovaní, to bude jedna z nejdůležitějších věcí. Rusové budou určitě aktivní, o to více na tomto větším kluzišti, které je úplně jiné než v Praze v O2 areně," řekl Straka.

"Budeme si na to muset všichni zvyknout, ale já doufám, že už jsme si zvykli. Bude tam muset být daleko víc pohybu a já doufám, že ten pohyb budeme mít. Musíme je napadat, donutit je k chybám, nesmíme čekat. Také bude důležité, abychom byli silní na puku v obou pásmech," nastínil Straka, jaké hlavní body by měly vést k úspěchu.

Na sobotní utkání se Švýcarskem plánují trenéři sestavu protočit, ale Straka nechtěl zatím předbíhat událostem. "Uvidíme i podle toho, jak se bude odvíjet zápas s Ruskem. Doufáme, že se nikomu nic nestane, ale budeme to řešit až po utkání. Chtěli bychom nasadit kluky, kteří odpočívají, a někomu dát zase volno, ale to jsou v tuto chvíli jen spekulace," vysvětlil Straka.

Předpokládaná sestava ČR:

Hrubec - Hronek, D. Musil, Vitásek, Šulák, Hájek, Moravčík, D. Sklenička - J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík - Zadina, T. Zohorna, Chytil - Radil, R. Hanzl, Sekáč - Flek, A. Musil, Smejkal - M. Špaček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články