Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Hned na úvod nejtěžší zkouška ve skupině. Češi začínají turnaj proti Rusům

Čekání je u konce. Svěřenci trenéra Filipa Pešána vstupují do mistrovství světa v Lotyšsku duelem proti favoritovi turnaje. Rusové, kteří na šampionátu vystupují kvůli trestu za státem řízený doping pod vlajkou Ruského olympijského výboru (ROV), mají ve svém kádru řadu zástupců ze zámořské NHL. Přímý přenos utkání ROV – Česko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 14:30.

Arťom Švec-Rogovoj trefuje v souboji Jana Kováře
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Čeští reprezentanti jdou do úvodního zápasu v dobrém rozpoložení. V přípravě na světový šampionát zvítězili devětkrát v řadě včetně duelu proti sborné (4:0) na závěr Českých hokejových her.

"Už se nemůžeme dočkat, až vykopneme. Ta doba je dlouhá. V podstatě každý turnaj Euro Hockey Tour i zápasy Euro Hockey Challenge jsou jen přípravou na to, co začne v pátek. Těšíme se a doufám, že jsme připravení," řekl hlavní kouč národního týmu Pešán.

Jak je na tom český tým před startem šampionátu? A jak jsou složené ostatní výběry? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Pešán zapsal na oficiální soupisku 25 jmen z 28členného kádru, který má v Rize. V brance by měla nastoupit očekávaná jednička Šimon Hrubec, záda mu bude krýt Roman Will. V elitním útoku se očekává trio Dominik Kubalík – Jan Kovář – Jakub Vrána.

Rusům se sice nepovedl poslední turnaj Euro Hockey Tour v Praze, ale tým doplnila sedmička posil ze zámoří. Defenzivu vyztuží hned pětice nově příchozích obránců. V útoku pak trenér Valerij Bragin sází na klubové vazby spoluhráčů z Petrohradu a CSKA Moskva.

Češi mají soupeři co vracet. Na posledním šampionátu v Bratislavě v roce 2019 mu podlehli v základní skupině 0:3 a poté i v souboji o bronzové medaile nejtěsnějším způsobem 2:3 po samostatných nájezdech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články