Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

S obránci jsme se dostali na jednu vlnu, pochvaluje si Špaček

Útok i obrana dopadly v zápase proti Francii na jedničku. Čeští reprezentanti nastříleli výběru galského kohouta šest branek a v defenzivě se postarali o druhou nulu v řadě, tentokrát pro brankáře Davida Ritticha. Asistent trenéra Jaroslav Špaček po zápase chválil zejména hru beků, se kterými se dostává tam, kde je chce trenérský štáb mít. Litoval však nevyužitých šancí v přesilovkách.

Jaroslav Špaček
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Je důležité, že se chlapci rozstříleli. Měli jsme výborný začátek, tři góly, perfektní první třetina. Pak jsme to možná trochu přehrávali, že to bylo už takové bago. Pak jsme se ale vrátili ve třetí třetině k tomu, co jsme chtěli hrát. Tlačit se do brány, vytvořit si hodně šancí a tím držet výsledek tak, jak dopadl," hodnotil asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Špaček si pochvaloval zejména hru obránců, které má na starosti. Včas odevzdávali puky a zároveň skvěle doplňovali útočnou fázi. "Už jsme se dostali na jednu vlnu, kde chceme všichni být. Dneska jsme dali Jordimu (Jordánovi) odpočinek, protože zítra bychom chtěli hrát zase na osm obránců, abychom to zase rozložili, protože dvojzápasy jsou hodně těžké," zdůvodnil Špaček nenasazení Michala Jordána.

V sestavě chyběl Andrej Nestrašil a zranění si přivodil proti Francii i Filip Chytil. Mladý útočník však v utkání pokračoval a duel dohrál. "Filip byl dobrý, žádný otřes tam nebyl. Byl trochu potlučený, ale myslím si, že se tohle stává. Malinko si to udělal i sám. Je to škoda, ale byl v pohodě, komunikoval, žádný problém tam nebyl, takže byl připraven hrát dál," připomněl nešťastný náraz Chytila s protihráčem, který ho udeřil do hlavy.

V zápase měl český tým dostatek příležitostí v podobě přesilových her po častých faulech Francouzů, kteří nestíhali. Z poskytnutých nabídek se ale prosadil jen Roman Horák. "Myslím si, že jsme tam měli hodně dobrých věcí, samozřejmě dost střel. Potřebovali bychom ale, aby tam něco spadlo Faksovi, Červenkovi, Kubalíkovi. To jsou hráči, kteří to tvoří. Samozřejmě první řada to má, ale potřebovali bychom i tu druhou, aby měli kluci dorážky a věřili si," vyzval Špaček ostatní reprezentanty.

V dobrých pozicích míjel hlavně Dominik Kubalík, který netrefoval puk čistě. Z nadějných střel tak nebývalo nic. "Bavili jsme se o tom s Jirkou Kalousem. Myslím si, že je to o úhlu, jak stojí. Že je moc otočený a střílí trochu ze zadní nohy a nemá boky natočené na branku. Jak chce trefit puk velkou vervou, tak ho míjí a zatím to netrefuje. Věřím, že na tom zapracuje. Na videu s ním detaily probereme," dodal Špaček k bývalému útočníkovi Plzně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články